ΑθλητικάΚαστοριά

Β’ Εθνική Γυναικών: Πρωταθλητής χειμώνα ο ΓΠΟ Καστοριάς (ρεπορτάζ – αποτελέσματα – βαθμολογία)

Τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα κατέκτησε ο ΓΠΟ Καστοριάς, μετά την τεράστια νίκη (2-3) βαθμολογικής σημασίας που πέτυχε στην Αγ. Βαρβάρα Βέροιας, κόντρα στον τοπικό Αγρ. Αστέρα, στο ντέρμπι της χρονιάς, στο πλαίσιο της 9ης και τελευταίας αγωνιστικής του Α’ γύρου.

Με τη νίκη αυτή οι γυναίκες της Καστοριάς, διατήρησαν το απόλυτο (9 στα 9) και αύξησαν κατά 5 πλέον βαθμούς την διαφορά τους από τη σημερινή της αντίπαλο, κάνοντας ένα μεγάλο βήμα για την άνοδο στην Α’ Εθνική.

Ο αγώνας, όπως αναμενόταν εξελίχθηκε σε πραγματικό ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να δικαιολογούν σχεδόν απόλυτα την βαθμολογική τους θέση, σε ένα ματς, ίσως ακατάλληλο για καρδιακούς, αφού πέρα από το ικανοποιητικό θέαμα, πρόσφερε ανατροπές, εναλλαγές συναισθημάτων, αλλά και συγκινήσεις.

Επίσης η παρουσίας των φιλάθλων στις κερκίδες ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, ενώ δυναμικό παρών στο πιο δύσκολο ματς, αλλά και νίκη χρυσάφι, έδωσαν οι φίλαθλοι της Καστοριάς.

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Καστοριά, όταν στο 10′ από διαγώνιο πλασέ της Μαρίας Μπασούρη στην περιοχή, η επερχόμενη Λίτσα Παπαγερίδου με δυνατό σουτ, έβαλε την Καστοριά στην θέση του οδηγού (0-1), σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό της τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα.

Γκολ, που ωστόσο, δεν πρόλαβαν να πανηγυρίσουν, αφού στο αμέσως επόμενο λεπτό, η 16χρονη ταλαντούχα και πρώτη σκόρερ του Αγρ. Αστέρα Αγ. βαρβάρας (15 γκολ), Ολίβια Μπαξεβάνου, με ασύλληπτο σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ανήμπορης να αντιδράσει Δημητριάδου, φέρνοντας το ματς στα… ίσα (1-1).

Το γκολ αυτό φάνηκε να επηρεάζει την ομάδα της Καστοριάς, αφού στη συνέχεια οι γηπεδούχες, με αυξημένη ψυχολογία, ανέβασαν σταδιακά την απόδοσή τους, πίεσαν την εστία της Καστοριάς, αναζητώντας ένα ακόμη τέρμα. Στο διάστημα αυτό η ομάδα της Καστοριάς, ήταν μακριά από τον καλό της εαυτό, με αρκετές αδυναμίες σε όλες τις  γραμμές, ενώ τα κορίτσια του Αγρ. Αστέρα, που είχαν την καλύτερα πατήματα στον αγωνιστικό χώρο, κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή στο 42′ με κεφαλιά της Τσαγκαλίδου και να πάρουν κεφάλι στο σκορ (2-1).

Στην επανάληψη, η Καστοριά μπροστά στο φάσμα απώλειας βαθμών μπήκε δυνατά στο ματς και από τα πρώτα λεπτά ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ήταν περισσότερο απειλητική και στο 65′ η ανωτερότητά της καρποφόρησε, όταν σε ανατροπή της Μαρίας Μπασούρη μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ η ίδια, ισοφαρίζοντας σε 2-2, σημειώνοντας το 9ο φετινό της τέρμα.

Στη συνέχεια το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά, με εναλλασόμενη υπεροχή των δύο ομάδων και χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν. Ωστόσο, στο 73′, σε μία περιπετειώδη φάση μέσα στην περιοχή, τελικός αποδέκτης της μπάλας έγινε η πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος, η Νικόλ Τζιάρα και με εξαιρετικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έβαλε εκ νέου την Καστοριά στη θέση του οδηγού (2-3), φθάνοντας έτσι τα 16 τέρματα στο πρωτάθλημα.

Στα τελευταία λεπτά, το ματς ήταν ιδιαίτερα δραματικό με τις γηπεδούχες να πιέζουν την εστία της Δημητριάδου, αναζητώντας επίμονα το γκολ της ισοφάρισης, πλησιάζοντας μάλιστα δύο φορές στο 85′ με την Μπαξεβάνου να αστοχεί από ευνοϊκή θέση και στο 95′ όταν από μακρινό φάουλ της       Σκρίμπα μέσα στην περιοχή η Μουρτσέκα στην προσπάθειά της να απομακρύνει με κεφαλιά, η μπάλα κατευθύνθηκε στην εστία της Δημητριάδου, η οποία στην κυριολεξία απογειώθηκε από την εστία της αποκρούοντας σωτήρια σε κόρνερ, αφού όμως η μπάλα βρήκε και το οριζόντιο δοκάρι.

ΓΠΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑ : Δημητριάδου, Φασίδου, Καϊδατζή, Σιδοπούλου, Γκόγκου, Μουρτσέκα, Μάρκου, Τάσιου (90′ Τσιούκρα), Παπαγερίδου (85′ Κυριζάκη), Τζίαρα, Μπασούρη

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – 9η αγωνιστική

Αγρ. Αστέρας Αγίας Βαρβάρας-ΓΠΟ Καστοριάς                2-3

Νεφέλες Κατερίνης-Νέες Τρικάλων                                    0-3

Ροδόπη-Κιλκισιακός                                                            2-2

Αετοί Θεσσαλονίκης -Πανσερραική                                   1-0

Δόξα Δράμας -Βασίλισσα Θράκης                                      3-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.ΓΠΟ Καστοριάς                                       (38-7)                    27

2.Αγρ. Αστέρας Αγίας Βαρβάρας                (36-8)                    22

3.Δόξα Δράμας                                            (27-9)                    19

4.Βασίλισσα Θράκης                                  (22-13)                  18

5.Νέες Τρικάλων                                        (22-11)                  15

6.Αετοί Θεσσαλονίκης                               (8-29)                      8

7.Πανσερραική                                           (7-24)                      7

8.ΑΟ Κιλκισιακός                                      (13-24)                    5

9.Ροδόπη                                                    (5-28)                      4

10.Νεφέλες Κατερίνης                              (9-32)                      3

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (Κυριακή 23 Φεβρουαρίου)

Κιλκισιακός-Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας

ΓΠΟ Καστοριάς-Αετοί Θεσσαλονίκης

Ροδόπη -Νεφέλες Κατερίνης

Πανσερραική-Βασίλισσα Θράκης

Νέες Τρικάλων-Δόξα Δράμας

sentranews.gr

 

 

Back to top button