Κόσμος

«Brown Eyed Handsome Man»: Ταινία για τον Τσακ Μπέρι, τον «Πατέρα του Ροκ εντ Ρολ»

Σπάνια, αλλά και γνωστά γυρίσματα με Beatles, Rolling Stones, Bruce Springsteen, Jimi Hendrix και πολλούς άλλους θα δούμε 

σε έναν καινούργιο φόρο τιμής στον «Πατέρα του Ροκ εντ Ρολ», τον Chuck Berry: Η ταινία «Brown Eyed Handsome Man» θα μεταδοθεί στις 29 Φεβρουαρίου από το PBS.

Στην ταινία περιλαμβάνονται περφόρμανς πολλών δεκαετιών, μεταξύ των οποίων δύο πολύ παλιές, η μία από τους Beatles και η άλλη από τους Stones (και οι δύο του 1964): στην πρώτη, τα Σκαθάρια παίζουν το «Roll Over Beethoven» στην πρώτη συναυλία τους στις ΗΠΑ, στο Washington Coliseum στην Ουάσινγκτον. Στη δεύτερη, οι Stones παίζουν το «Around and Around» σε συναυλία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πολλές περφόρμανς από τον ίδιο τον θρύλο του ροκ εντ ρολ. Πολλά σόλο («Maybellene», «Nadine», «You Can’t Catch Me», μεταξύ άλλων). Περφόρμανς του Chuck Berry με το συγκρότημα που του έκανε για μια περίοδο back up, τους Billy Kingsley and Rockin’ Horse («Let It Rock», «Sweet Little Sixteen»). Πολλές συνεργασίες (κλιπ με τη Linda Ronstadt στο «Back in the USA», τον Keith Richards στο «Carol», τον Springsteen στο «Johnny B. Goode»).

«Στα πενήντα χρόνια που δούλεψα με τον Chuck Berry, τον είδα να τραγουδά μπροστά στο κοινό εκατοντάδες φορές, και, απλά, δεν υπήρχε άλλος σαν κι αυτόν» λέει ο Dick Allen, ο ατζέντης του Berry. «Βλέποντας αυτή την ταινία, πραγματικά εμπεδώνουμε πόσους πολλούς καλλιτέχνες επηρέασε και το ότι το ροκ εντ ρολ δεν θα ήταν αυτό που ήταν αν δεν υπήρχε ο Chuck Berry» τόνισε.

ΑΠΕ

Back to top button