Καστοριά – Συνταγή: Γιουβετσάκι με γαρίδες

Γιουβετσάκι (κριθαρότο) με γαρίδες και κατίκι Δομοκού από τον Σεφ Βασίλη Καρανικόλα

Χρόνος: 35 λεπτά
Προετ. 15 | Μαγείρεμα: 20 | Μερίδες: 4

ΥΛΙΚΑ

  • 20 φρέσκες γαρίδες Νο 3-4 των 8-10 εκ.
  • 300 γρ. κριθαράκι καλής ποιότητας
  • 4 τομάτες
  • 12 τοματίνια
  • 30 γρ. ούζο
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 1 λευκό κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 καρότο
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 4 στήμονες κρόκο Κοζάνης
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 50 γρ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 60 γρ. κατίκι Δομοκού
  • αλάτι
  • 1 κτγ ζάχαρη
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Δείτε την εκτέλεση στο kitchenvillage.gr