Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

AΡΣΥ: OXI στην υποβάθμιση–κατάργηση του Κέντρου Υγείας Άργους Ορεστικού

Να υπερασπιστούμε τη Δημόσια Υγεία

Η κυβέρνηση της Ν.Δ σε αγαστή συνεργασία με τους “δορυφόρους” της στους Α’ και Β’ βαθμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνεχίζει την υλοποίηση των αντιλαϊκών νεοφιλελεύθερων πειραμάτων στην περιφέρεια Δ. Μακεδονίας προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων.
Το κάνουν με τόσο ωμό τρόπο και σε τόσο γρήγορους ρυθμούς που σοκάρουν και τους ίδιους τους ψηφοφόρους τους.
Τελευταίο θύμα το Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού, όπως ενημερωθήκαμε από την επιστολή των εργαζομένων.
Η κυβέρνηση λοιπόν, όπως ενημέρωσε τους εργαζόμενους ο τοπικός βουλευτής της Ν.Δ, σχεδιάζει την υποβάθμιση του Κ.Υ σε περιφερειακό ιατρείο στο βωμό μιας κάποιας αναβάθμισης του ΚΕ.Φ.Ι.Α.Π Άργους Ορεστικού, του οποίου την πρόχειρη εικοσιτετράωρη λειτουργία σταμάτησαν οι ίδιοι προ ολίγων ημερών.
Κι αν όλα αυτά φαινομενικά μοιάζουν τραγελαφικά…δεν είναι.
Διότι μπορεί η αγωνιώδης και παράλληλα γελοία προσπάθεια προσωπικής διάσωσης των τοπικών γαλάζιων παραγόντων, σε σχέση με τα όσα εξελίσσονται στη Δημόσια Υγεία να προκαλεί γέλιο, παρόλα αυτά τα πράγματα εξελίσσονται επικίνδυνα για την Δημόσια Υγεία.
Ας μην τρέφει κάνεις αυταπάτες στη Δ. Μακεδονία, πως έχουμε να κάνουμε με προσωπική αποτυχία κάποιων βουλευτών ή στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.
Όσα έχουν σχεδιάσει για τις δομές της Δημόσιας Υγείας στο Άργος Ορεστικό είναι πέρα από απότοκο των Μνημονίων και βαθιά ιδεολογική στόχευση της Ν.Δ για την ιδιωτικοποίηση και της Δημόσιας Υγείας.
Γι αυτό προειδοποιούμε όλο το παραγοντικό προσωπικό της Ν.Δ να μην παίζει με τη νοημοσύνη των πολιτών της Δ. Μακεδονίας.
Καλούμε τον Λαό της Δ. Μακεδονίας να αντισταθεί μαχητικά σε κάθε σχεδιασμό υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας, σε μια εποχή που το απαξιωμένο από τις Μνημονιακές πολιτικές Εθνικό Σύστημα Υγείας, στέκεται στα πόδια του με την αυτοθυσία των εργαζομένων, αποτελώντας αποκούμπι για τα Λαϊκά στρώματα.

Back to top button