Καστοριά

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τις διαρρήξεις στα αυτοκίνητα στην Καστοριά – Τρεις συλλήψεις

Από προαναφερόμενη Υπηρεσία είχε σχηματισθεί, προ μηνός, δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα ίδια αδικήματα, σε βάρος του ενός εκ των τριών

Συνελήφθησαν χθες (11-02-2020) μεσημβρινές ώρες στην Καστοριά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, τρεις (3) αλλοδαποί, ηλικίας 31, 37 και 22 ετών, για επτά (7) διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής (τρεις τετελεσμένες και τέσσερις σε απόπειρα) σε οχήματα, που τελέστηκαν την 10/11-02-2020 στην πόλη της Καστοριάς.

Συγκεκριμένα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, χθες το πρωί εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 31χρονο και επιβάτες τον 37χρονο και τον 22χρονο και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους διάφορα αντικείμενα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς διαπιστώθηκε ότι, οι προαναφερόμενοι είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών και ειδικότερα απογευματινές ώρες της 10-02-2020 έως πρωινές ώρες της 11-02-2020 στην Καστοριά, πραγματοποίησαν συνολικά επτά (7) κλοπές σε σταθμευμένα οχήματα, τρεις (3) τετελεσμένες, από το εσωτερικό των οποίων (οχημάτων) αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και αντικείμενα των ιδιοκτητών, κατά περίπτωση και τέσσερις (4) σε απόπειρα.

Κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων,
  • 3 κινητά τηλέφωνα,
  • το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ, από τα οποία τα 105 ευρώ αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτριά τους,
  • τα κλοπιμαία αντικείμενα, τα οποία στη συνέχεια αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους και
  • 5 λίρες Αγγλίας.

Σημειώνεται ότι οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ από το Τμήμα Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία  κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.

Καστοριά: Μπαράζ διαρρήξεων Ι.Χ αυτοκινήτων χθες στην περιοχή Αγ. Θεολόγων – Συνελήφθησαν οι δράστες

 

Back to top button