Καστοριά – Συνταγή: Πορτοκαλόπιτα με παγωτό καϊμάκι

Πορτοκαλόπιτα με παγωτό καϊμάκι από τον Σεφ Βασίλη Καρανικόλα

140 λεπτά
Προετ. 15 | Μαγείρεμα: 45 | Μερίδες: 10

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

  • 5 πορτοκάλια
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (450 γρ.)
  • 250 γρ. σπορέλαιο
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γιαούρτι στραγγιστό 10%
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. γεμάτο μπέικιν
  • 1 κ.γ. γεμάτο σόδα μαγειρική

Για το σιρόπι

  • 700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. νερό
  • 20 ml μαστίχα Χίου ή κονιάκ (προαιρετικά)

Για το σερβίρισμα

  • Ιδανικά με παγωτό καϊμάκι

Εκτέλεση και tips στο kitchenvillage.gr