ΑθλητικάΚαστοριά

Νίκη με ανατροπή και πρόκριση στον Τελικό Κυπέλλου η Καλλιθέα 2-4 στην Πολυκάρπη (ρεπορτάζ – φωτο)

Τη συμμετοχή του στον 42ο Τελικό Κυπέλλου RE/MAX key Ε.Π.Σ. Καστοριάς, για 4η φορά στην ιστορία του εξασφάλισε ο Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας, μετά τη σημερινή νίκη-πρόκριση που πέτυχε στο γήπεδο της Πολυκάρπης, επί του τοπικού Ηρακλή με σκορ 2-4.

Οι κυανοκίτρινοι τα τελευταία 6 χρόνια, από το 2014 μέχρι σήμερα, έχουν φθάσει 4 φορές σε Τελικό της διοργάνωσης, έχοντας μέχρι σήμερα το απόλυτο, με τρία στα τρία (2014-15, 2015-16 και 2018-19), φιλοδοξώντας να συνεχίσουν αυτό το εντυπωσιακό τους σερί.

Αντίπαλός τους, θα έναι ο νικητής της αναμέτρησης του β’ ημιτελικού, ματς που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, μεταξύ των ομάδων Αστραπή Μεσ/μίας – Δόξα Κορησού.

Στη σημερινή ενδιαφέρουσα αναμέτρηση κόντρα στον Ηρακλή Πολυκάρπης, η ομάδα της Καλλιθέας, παρότι από νωρίς βρέθηκε πίσω στο σκορ (1-0), η αντίδρασή της ήταν άμεση, αφού μέχρι το 13′ είχε κάνει την ανατροπή, 1-2, πετυχαίνοντας δύο γκολ, ενώ το ματς καθάρισε στο 35′ όταν πήρε προβάδισμα ασφαλείας, 1-4.

Ωστόσο, στις αρχές της επανάληψης (50′), οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν σε 2-4, αναθερμαίνοντας τις ελπίδες τους, ενώ, στο τελευταίο ημίωρο, είχαν αποκτήσει και αριθμητικό πλεονέκτημα (αποβολή Σιαραφέρα), ανέβασαν στροφές, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ, γνωρίζοντας τελικά την ήττα και ταυτόχρονα τον αποκλεισμό από τον φετινό Τελικό Κυπέλλου.

Με το… καλημέρα (3′), ο Ηρακλής πήρε κεφάλι στο σκορ, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καρανάσιου Σάκη. Η απάντηση για τον Μέγα, ήρθε από τον Φάνη Μήνο στο 11′ με δυνατό σουτ, 1-1, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Νίκος Ντούκας, εκμεταλλευόμενος ασταθή απόκρουση του Ευαγγέλου, από κοντά έδωσε… αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του, 1-2.

Με την συμπλήρωση του α’ ημιώρου (30′) και πάλι ο προωθημένος Φάνης Μήνος με κεφαλιά, έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. 1-3, ενώ στο 35′ διεύρυναν τον δείκτη του σκορ σε 1-4 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσετεροκλή.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης (50′), μετά από ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα Μαρμαρά σε φάουλ του Στασινόπουλου, ο Βαγγέλης Καραμήτρος από κοντά μείωσε σε 2-4, βάζοντας τον Ηρακλή στο παιχνίδι.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι μετά το 60′ και έχοντας αποκτήσει αριθμητικό πλεονέκτημα, εξαιτίας της αποβολής του Σιαραφέρα, ανέβασαν στροφές, πίεσαν την αντίπαλη εστία, χωρίς τελικά να καταφέρουν να πετύχουν κάποιο τέρμα.

 

 

Back to top button