Κόσμος

Oι Rage Against The Machine δείχνουν γιατί δεν είναι συνηθισμένη μπάντα

Μία τετράδα «φωτιά», με σκληρούς στίχους, εκρηκτική μουσική και σαφέστατο κοινωνικό μήνυμα. Όσοι πίστευαν ότι η επανασύνδεση των Rage Against The Machine δεν θα περιλάμβανε αυτά τα στοιχεία, μάλλον έκαναν λάθος.

Η μπάντα σε πρόσφατη ανακοίνωσή της έδωσε διευκρινίσεις για τις τιμές των εισιτηρίων, τον αγώνα που κάνει κατά της παράνομης μεταπώλησης εισιτηρίων, αλλά και το γεγονός ότι θα δώσει μεγάλο μέρος των εσόδων σε κοινωνικούς και ακτιβιστικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, όλα τα έσοδα από τις πρώτες τρεις συναυλίες τους (σε Τέξας, Νιου Μέξικο και Αριζόνα) θα διατεθούν σε οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των μεταναστών, ενώ ένα σημαντικό μέρος από τα έσοδα όλων των εμφανίσεών τους θα πάνε σε φιλανθρωπίες και ακτιβιστικές οργανώσεις.

Από την ημέρα που ανακοινώθηκε η επανασύνδεσή τους οι Rage Against The Machine δέχθηκαν πλήθος παραπόνων από οπαδούς τους, καθώς άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ψεύτικα εισιτήρια σε εξωφρενικές πολλές φορές τιμές.

Η μπάντα με επίσημη ανακοίνωσή της, την Πέμπτη, την ημέρα που βγήκαν προς πώληση τα πρώτη εισιτήρια για τις πολυαναμενόμενες εμφανίσεις τους, ανακοίνωσε ότι δεν θα αφήσει την «μαύρη αγορά» να αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων.

Είναι, άλλωστε, κοινή πρακτική όταν βγαίνουν εισιτήρια για μία μεγάλη συναυλία, επιτήδειοι να «καπαρώνουν» μεγάλες ποσότητες και να τα μεταπωλούν με πολύ υψηλό τίμημα.

Αυτό που αποφάσισαν οι RATM να κάνουν είναι να κρατήσουν και να διαχειριστούν οι ίδιοι το 10% των εισιτηρίων από κάθε εμφάνιση το οποίο και θα πουλήσουν αργότερα με μία αύξηση στην ονομαστική τιμή βάσης. Όλα τα έσοδα από αυτή την πρακτική θα δοθούν σε φιλανθρωπίες και ακτιβιστικές οργανώσεις σε κάθε πόλη όπου θα εμφανίζεται η μπάντα.

Παράλληλα, το γκρουπ ανακοίνωσε ότι θα έχει στενό έλεγχο και στο υπόλοιπο 90% των εισιτηρίων με στόχο να μπορέσει να προστατεύσει τους καταναλωτές από το να πέσουν θύματα επιτήδειων.

efsyn.gr

Back to top button