ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Α’ ΕΠΣ : Μίλησαν οι έδρες και τα φαβορί – Έσπασαν πολυετείς παραδόσεις Πολυκάρπη και Νταηλάκη (αποτελέσματα – βαθμολογία)

Νίκες μετά από 11 και 8 χρόνια για Πολυκάρπη και Κορησό!

Η επικράτηση των γηπεδούχων και των φαβορί, κυριάρχησαν στην 14η και παραγωγική από πλευράς τερμάτων αγωνιστική, στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας.Μάλιστα η κυριαρχία των γηπεδούχων αποτυπώνεται και από τον αριθμό τερμάτων που σημείωσαν (24 υπέρ και μόλις 4 κατά), ενώ η έκπληξη της ημέρας σημειώθηκε στο γήπεδο των Αμπελοκήπων, όπου η ΑΕ Βιτσίου, με σύμμαχο την τύχη, απέσπασε τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0!
Καταιγιστική για μία ακόμη αγωνιστική η πρωτοπόρος Ομόνοια Βογατσικού συνέτριψε με το επιβλητικό σκορ 8-0 τα Γραμμοχώρια, σημειώνοντας την 12η νίκη στο πρωτάθλημα, παραμένοντας σταθερά στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ την περιμένει δύσκολο πρόγραμμα με δύο σερί ματς εκτός έδρας στην Καστοριά (Νταηλάκη και Καλλιθέα).
Πολυβόλο και ο Μεγ. Αλέξανδρος Καλλιθέας , γάζωσε με το ευρύ σκορ 7-0 την Πεντάβρυσο, συνεχίζοντας αήττητη την πορεία της, παραμένοντας στην 2η θέση και στο -1 από την κορυφή, ενώ  αντίθετα οι κυανόλευκοι συμπλήρωσαν 7 ματς χωρίς νίκη.
Φρένο στην αρνητική παράδοση των τελευταίων 11 ετών έβαλε ο Ηρακλής Πολυκάρπης, επικρατώντας μετά από ένα μέτριο και φτωχό σε θέαμα ματς, 1-0 του Παναργειακού. Οι γηπεδούχοι  που αγνοούσαν το τρίποντο εντός έδρας κόντρα στους κοκκινόμαυρους από το 2009, σημείωσαν την 4η νίκη τους σε 21 συνολικά αναμετρήσεις.
Χρειάστηκε να περάσουν 8 ολόκληρα χρόνια για να καταφέρει η Δόξα Κορησού να αποδράσει με το τρίποντο από την έδρα του Νταηλάκη. Οι μαυραετοί πήραν μία παλικαρίσια νίκη, επικρατώντας με σκορ 0-1, υποχρεώνοντας, μάλιστα τους γηπεδούχους στην 1η εντός έδρας ήττα στο φετινό πρωτάθλημα!

Άρωμα Αγγλίας αλλά και ταυτόχρονα ακατάλληλο για καρδιακούς, ήταν αυτό μεταξύ των ομάδων Μαυροχώρι-Κάστωρ. Παιχνίδι πλούσιο σε θέαμα, συναρπαστικό σε εξέλιξη, με ανατροπές και διακυμάνσεις στο σκορ, που επιφύλαξε δραματικό φινάλε, καθώς κρίθηκε στις καθυστερήσεις, με τον Γράμμο να επικρατεί τελικά με αυτογκόλ με σκορ 4-3!

Ατυχία και αστοχία στέρησαν από την Δόξα Αμπελοκήπων να πανηγυρίσει την 1η νίκη εντός έδρας κόντρα στην ΑΕ Βιτσίου. Οι μαυραετοί παρά την καθολική τους υπεροχή και τις αμέτρητες ευκαιρίες, κόλλησαν στο 0-0, αποτέλεσμα έκπληξη της αγωνιστικής, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τον πρώτο τους βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα.

Τέλος, για το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας σε ματς που διεξήχθη σήμερα είχαμε Ελπίδες Μεσοποταμίας – Οινόη 6-0.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

sentranews.gr

Back to top button