Πρωτότυπο κέικ μπανάνα, καραμέλα και επικάλυψη σοκολάτα
Από τον Γιώργο Πουρναράκη
Υλικά:
90 γρ. Βούτυρο
Εκτέλεση:
-
Ανάβετε τον φούρνο στους 180.
-
Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο, την ζάχαρη και ανακατεύετε.
-
Στην συνέχεια ρίχνετε την μπανάνα και με ένα πιρούνι την λιώνετε.
-
Προσθέτετε το αυγό, την βανίλια και το γάλα και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
-
Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα και πάλι ανακατεύετε καλά.
-
Το μείγμα είναι έτοιμο.
-
Θα βουτυρώσετε ένα ορθογώνιο ταψάκι (20*10 εκ.) και ρίχνετε το μείγμα.
-
Το ψήνετε στον φούρνο στους 180 για 40 λεπτά.
-
Μόλις βγάλετε το κέικ από τον φούρνο βάζετε σε ένα κατσαρολάκι την σοκολάτα, το βούτυρο και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά.
-
Μόλις ομογενοποιηθούν αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά και μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το ρίχνετε πάνω από το κέικ.
-
Και είναι έτοιμο. Καλή σας όρεξη!