Καστοριά – Συνταγή: Κέικ μπανάνα και σοκολάτα

Πρωτότυπο κέικ μπανάνα, καραμέλα και επικάλυψη σοκολάτα

Από τον Γιώργο Πουρναράκη

Υλικά:

Για το κέικ:
40 γρ. λιωμένο βούτυρο
40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 μπανάνα
5 γρ. Γάλα
1 βανίλια ή λίγο εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό
80 γρ. Αλεύρι
2 γρ. Μπέικιν πάουντερ
1 γρ. Σόδα
10 γρ. Βούτυρο (για το ταψί)
Για το γλάσο:
200 γρ. Σοκολάτα

90 γρ. Βούτυρο

Εκτέλεση:

  1. Ανάβετε τον φούρνο στους 180.

  2. Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο, την ζάχαρη και ανακατεύετε.

  3. Στην συνέχεια ρίχνετε την μπανάνα και με ένα πιρούνι την λιώνετε.

  4. Προσθέτετε το αυγό, την βανίλια και το γάλα και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

  5. Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα και πάλι ανακατεύετε καλά.

  6. Το μείγμα είναι έτοιμο.

  7. Θα βουτυρώσετε ένα ορθογώνιο ταψάκι (20*10 εκ.) και ρίχνετε το μείγμα.

  8. Το ψήνετε στον φούρνο στους 180 για 40 λεπτά.

  9. Μόλις βγάλετε το κέικ από τον φούρνο βάζετε σε ένα κατσαρολάκι την σοκολάτα, το βούτυρο και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά.

  10. Μόλις ομογενοποιηθούν αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά και μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το ρίχνετε πάνω από το κέικ.

  11. Και είναι έτοιμο. Καλή σας όρεξη!

cookpad.com

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.