ΓούναΕκδηλώσειςΚαστοριά

Ο Νίκος Ρίζος για την εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο και για το βιβλίου του

https://i0.wp.com/orizontespress.gr/wp-content/uploads/2020/02/IMG-ca98dc35d5117f497981536580b617b7-V.jpg?ssl=1

“Η παρουσίαση του βιβλίου εντάσσεται στην διεθνή προβολή της συμβολής των Ελλήνων Γουναράδων της Ορεστίδος στην τέχνη, τον πολιτισμό στην παγκόσμια κοινότητα”

Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς Προφήτη Ηλία, και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο αυτού Άκη Τσούκα, για την υποστήριξη της παρουσίασης του βιβλίου μου στην Αθήνα. Η εκδήλωση είχε δύο μέρη: το πρώτο μέρος που ήταν η παρουσίαση του βιβλίου μου και το δεύτερο μέρος ήταν δεξίωση και επίδειξη γούνας στον χώρο των εκδηλώσεων του Πολεμικού Μουσείου.
Η παρουσίαση του βιβλίου μου εντάσσεται στην διεθνή προβολή της συμβολής των Ελλήνων Γουναράδων της Ορεστίδος στην τέχνη, τον πολιτισμό στην παγκόσμια κοινότητα.
Στόχοι που επιδιώκονται από την συγγραφή και την παρουσίαση του βιβλίου μου:
1 Η αλλαγή των καταναλωτικών στάσεων απέναντι στην γούνα,
2. Μέσω αυτής της γνώσης ο σεβασμός της παγκόσμιας κοινότητας προς την Ορεστίδα και την τέχνη της γούνας,
3. Δημιουργία και διαμόρφωση διεθνούς στρατηγικής διαφοροποίησης που θα στηρίζεται στην Πολιτιστικής Κληρονομιά που φέρει η ελληνική γούνα, έναντι των δύο ανταγωνιστικών στρατηγικών της Ανατολής (του χαμηλού κόστους) και της υψηλής προστιθεμένης αξίας των χωρών της Δύσης.
4. Υποβολή στο Υπ Πολιτισμού αίτηση ένταξης της τέχνης της γούνας στο Εθνικό Μητρώο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της χώρας.
5. Συμμετοχή στις εκδηλώσεις της χώρας στο πλαίσια των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Με την ευκαιρία αυτή οι Έλληνες γουναράδες δεν ήταν απλώς ευεργέτες. Ήταν ήρωες. Ήταν οι ιδρυτές της Φιλικής Εταιρίας στην Οδησσό και όχι μόνο. Η χώρα βεβαίως τιμά τους ευεργέτες μα πάνω από τους ευεργέτες υπάρχουν οι ήρωες. Γιατί; Διότι ο ευεργέτης θυσιάζει μόνο υλικούς πόρους. Ο ήρωας θυσιάζει πέρα των υλικών πόρων την ίδια του τη ζωή και την ζωή της οικογενείας του. Δεν είναι μόνο αυτοί οι 5 λόγοι. Και βεβαίως δεν είναι λόγος ότι θέλω να τα οικονομήσω εγώ. Ο βασικός λόγος είναι τι πρέπει να γίνει για να τα οικονομήσουν οι γουναράδες.
Εν τέλει οι Έλληνες γουναράδες δεν είναι: κλέφτες, φοροφυγάδες, λαθρέμποροι, όπως μας αντιμετώπιζε το Ελληνικό κράτος ( πολύ φοβάμαι ότι συνεχίζει να μας αντιμετωπίζει). Να είστε όμως σίγουροι πως αυτό θα αλλάξει. Θα το αλλάξουμε. Η δίωξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα δεν πρόκειται να σταματήσει. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

Φωτογραφία από orizontespress.gr

Εντυπωσιακό και με πλήθος κόσμου το φιλανθρωπικό Gala του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς στην Αθήνα (μεγάλο φωτορεπορτάζ)

Back to top button