ΓούναΕκδηλώσειςΚαστοριά

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Γούνας: Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία

Η στρατηγική της κυβέρνησης και όλων των αστικών κομμάτων, την οποία υπηρετεί και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, είναι ο ασφαλισμένος να αντιμετωπίζεται σαν πελάτης, να περνάει στη δική του προσωπική ευθύνη το αν και πότε θα πάρει σύνταξη, το αν και πόσο θα είναι «καλυμμένος» σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος, επαγγελματικής ή άλλης ασθένειας ή οποιασδήποτε αναποδιάς συμβεί στη ζωή του. Με το νομοσχέδιο ολοκληρώνεται δηλαδή το ξήλωμα και της παραμικρής υπόνοιας ότι η Ασφάλιση είναι ομπρέλα προστασίας για τους εργαζόμενους, με ευθύνη του κράτους.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Γιατί η Κοινωνική Ασφάλιση είναι κομβικό ζήτημα για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Αφορά όλες τις πλευρές της ζωής της, όσο κι αν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της με ταχυδακτυλουργίες προσπαθούν να εμφανίσουν το ζήτημα ως κάτι που αφορά μόνο τους συνταξιούχους. Προφανώς το Ασφαλιστικό αφορά το ύψος της σύνταξης που πετσοκόβεται διαρκώς. Oόμως, την ίδια στιγμή, αφορά καταρχάς τη νέα γενιά, τη σημερινή και την αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης. Γιατί το ζήτημα είναι ιδιαίτερα για τους νέους εργαζόμενους να αντισταθούν στη λογική της δουλειάς μέχρι τα βαθιά γεράματα και τον τάφο, όπως επιτάσσουν η εργοδοσία, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της. Δεν είναι ανάγκη για τον σημερινό συνταξιούχο, αλλά για τον σημερινό εργαζόμενο

. Γιατί το Ασφαλιστικό δεν αφορά μόνο το ύψος της σύνταξης και την ηλικία συνταξιοδότησης. Περιλαμβάνει την προστασία της υγείας των εργαζομένων, την εξασφάλιση ότι αν τύχει κάτι στους ίδιους και τις οικογένειές τους θα έχουν δημόσια και δωρεάν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους

Γιατί η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι ατομική υπόθεση, είναι συλλογικό κοινωνικό δικαίωμα. Η σύνταξη, η εξασφάλιση της υγειονομικής περίθαλψης δεν χαρίζονται από κανέναν, δεν είναι δώρο ούτε αγαθοεργία. Είναι τμήμα του πλούτου που δημιουργούν οι εργαζόμενοι με τη δουλειά τους. Δεν βγαίνει από την τσέπη κανενός εργοδότη και κανενός κράτους. Ανήκουν δικαιωματικά στους εργαζόμενους.

. Γιατί πρέπει να πάρει επιθετική απάντηση η προπαγάνδα της κυβέρνησης, η διαρκής πρόκληση σε εργαζόμενους και συνταξιούχους. Είναι χαρακτηριστικό ότι αφού χρεοκόπησε και το παραμύθι ότι «κάποιοι θα δουν αυξήσεις», τώρα λένε τα ίδια που έλεγε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι (τουλάχιστον) «είναι το πρώτο νομοσχέδιο που δεν φέρνει περικοπές». Δηλαδή, η ΝΔ καλεί με τη σειρά της τους εργαζόμενους να θεωρήσουν «περασμένα – ξεχασμένα» όσα έχασαν τα τελευταία χρόνια. το υπουργείο Εργασίας έχει ανακοινώσει ότι μέσα στο 2020, με επόμενο νομοσχέδιο, θα προχωρήσουν η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, το τζογάρισμα των εισφορών των εργαζομένων στο χρηματιστήριο.

 Γιατί εκτός από την κυβέρνηση και την εργοδοσία, η επιτυχημένη απεργία θα δώσει απάντηση και στον εργοδοτικό συνδικαλισμό, θα χαλάσει το σχεδιασμό για επιβολή σιγής νεκροταφείου. Θα δώσει απάντηση στις αθλιότητες της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που έχει αναλάβει ρόλο εμπροσθοφυλακής για λογαριασμό του υπουργείου Εργασίας.

Γιατί οι εργαζόμενοι πρέπει να διατρανώσουν ότι δεν παραιτούνται από τη διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων στη δουλειά και την Ασφάλιση. Γιατί σήμερα, ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για ένα σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν κοινωνικό-ασφαλιστικό σύστημα, που θα καλύπτει ολόπλευρα, με σύγχρονες παροχές Υγείας – Πρόνοιας όλο το λαό, οι ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων υπονομεύουν αυτήν την ανάγκη. Πρέπει λοιπόν να οργανωθεί η πάλη ενάντια σε αυτόν το νέο γύρο επίθεσης, με «σημαία» του «αύριο», του δικαιώματος δηλαδή της εργατικής τάξης να δουλεύει και να ζει με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της παραγωγής και της επιστήμης, να καρπώνεται τα οφέλη του πλούτου που η ίδια παράγει

ΖΗΤΑΜΕ: Όλοι οι εργαζόμενοι στην γούνα να ασφαλίζονται με ένσημα βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων .

ΖΗΤΑΜΕ: Να γίνεται συχνά έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία για μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους εργασίας και την προστασία του περιβάλλοντος.

ΖΗΤΑΜΕ: Υπογραφή ΚΣΣΕ  με όρους την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών και την ανάκτηση όλων των απωλειών, με αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις για μας και τα παιδιά μας.

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου – Βρούτση και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Δημόσια δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία, την κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ιδιωτικοποίηση. Να επιστραφούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία όλα τα κλεμμένα.
  • Σύνταξη στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, στα 55 και στα 50 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ των εργαζομένων σε όλες τις ειδικότητες του κλάδου της γούνας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ  ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ  ΚΑΣΤΟΡΙΑ

                      ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

18 ΦΛΕΒΑΡΗ 2020 THN ΤΡΙΤΗ ΩΡΑ 10:30 Π.Μ.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Back to top button