Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Καρυδόπιτα με κρέμα

Καρυδόπιτα με κρέμα από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ
8 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
1 1/2 ποτήρι καρύδια
1 βανίλια
κανέλα
γαρύφαλλο
1 φλιτζ καφέ ποτό της αρεσκείας σας

Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
3 1/2 ποτήρια νερό

Για την κρέμα
1/2 λίτρο γάλα
1 ποτήρι ζάχαρη
4 κουτ. σούπας κόρν φλάουρ
2 κρόκους αυγού
1 κουτ. σούπας βιτάμ
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζω τα ασπράδια απο τους κρόκους και κατόπιν τα χτυπάω σε σφιχτή μαρέγκα.Ρίχνω την ζάχαρη στην  μαρέγκα και προσθέτω τους κρόκους, την βανίλια, το ποτό,την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και τα καρύδια.Βουτυρώνω και αλευρώνω ένα ταψί και αφού ρίξω το μείγμα μου, το ψήνω στους 180 για 30 λεπτά,Παράλληλα βράζω και το σιρόπι,όταν κρυώσει η καρυδόπιτα ρίχνω ζεστό το σιρόπι.Για την  κρέμα διαλύω το κόρν φλαόυρ σε λίγο γάλα και χτυπάω και ελαφρώς τους κρόκους.Το υπόλοιπο γάλα το βράζω με την ζάχαρη και προσθέτω τους κρόκους και το διαλυμένο κόρν φλάουρ και την βανίλια.Ανακατεύω μέχρι να πήξει καλά και στο τέλος προσθέτω και την κουταλιά βιτάμ.Την αφήνω να κρυώσει ελάχιστα και την απλώνω επάνω στο γλυκό μου.Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

erasitexnies.blogspot.com

 

Back to top button