ΑθλητικάΚαστοριά

Με νίκη-πρόκριση με ανατροπή την Δόξα Κορησού 3-2 η Αστραπή Μεσοποταμίας στον τελικό του Κυπέλλου

Λύγισε στο 70’ η μαχητική Δόξα Κορησού

Μετά από απουσία 5 ετών και για 17η φορά στην ιστορία της, η Αστραπή Μεσοποταμίας θα δώσει φέτος το παρών στον 42ο Τελικό Κυπέλλου RE MAX/Key της ΕΠΣ Καστοριάς, όπου θα αντιμετωπίσει τον Μεγ. Αλέξανδρο Καλλιθέας.

Οι κιτρινόμαυροι σφράγισαν την συμμετοχή τους στον φετινό Τελικό μετά τη νίκη-πρόκριση με ανατροπή που πέτυχαν στην έδρα τους στην ημιτελική φάση, επικρατώντας με σκορ 3-2, της μαχητικής και νεανικής Δόξας Κορησού.

Το ματς παρουσίασε δύο διαφορετικά ημίχρονα, με τους μαυραετούς στο α’ ημίχρονο να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, παίζοντας με πάθος και θράσος, κατάφεραν μόλις στο 5’ να παγώσουν τις κερκίδες της Μεσοποταμίας όταν ο Μηλιάτης Λ. με φοβερό σουτ άνοιξε το σκορ 0-1, ενώ νωρίτερα, στο 2’, ο Κράτσιος έκανε σωτήρια απόκρουση σε σου του Βρέστα.

Στο διάστημα του α’ 45λέπτου, οι γηπεδούχοι έδειξαν να αιφνιδιάζονται από το πάθος των αντιπάλων τους, ήταν φλύαροι και με ανορθόδοξο τρόπο επιχειρούσαν να δημιουργήσουν κάποιες ευκαιρίες.

Ωστόσο, στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε άρδην. Η Αστραπή από τα πρώτα λεπτά μπήκε δυνατά και αποφασιστικά, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή της, υποχρεώνοντας τον αντίπαλό τους σε παθητικό ρόλο. Η πίεση ήταν ασφυκτική αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ, προκειμένου να αποβάλλει και  το άγχος που την διακατείχε.

Στο 53’ άγγιξε την ισοφάριση, όταν ο Κοκοβίδης σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Κολλάρα. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό και στο 68’ ο Κοκοβίδης ισοφάρισε σε 1-1, ενώ δύο λεπτά αργότερα, 70’ ο Σιοπόβου με κεφαλιά έκανε την ανατροπή βάζοντας την ομάδα του στη θέση του… οδηγού, 2-1.

Τη νίκη – πρόκριση των κιτρινόμαυρων κλείδωσε στο 85’ ο Γ. Καραμανίδης, γράφοντας το 3-1, ενώ στις καθυστερήσεις (92’), ο νεοεισελθόντας Καραγιάννης με ψηλοκρεμαστό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

sentranews.gr

 

 

 

Back to top button