80 πυροσβέστες και 16 πυροσβέστριες στην τελετή αποφοίτησης της Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας (φωτογραφίες – βίντεο)

Παρουσία του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Στέφανου Κολοκούρη

Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης της 83ης Εκπαιδευτικής Σειράς Δοκίμων Πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σώματος της Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας παρουσία του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Στέφανου Κολοκούρη και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά. 80 πυροσβέστες και 16 πυροσβέστριες (96 συνολικά) συμμετείχαν στην τελετή με το καθιερωμένο τελετουργικό.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο έγινε η ανάκρουση του Εθνικού ύμνου, η παράδοση της σημαίας και ακολούθησε η δοξολογία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητου. Κατόπιν κάθε ένας από τους δόκιμους της δεύτερης σειράς που αποφοίτησαν από τη σχολή με πανελλαδικές έπαιρνε το πτυχίο του από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος κατέφτασε στην Πυροσβεστική Σχολή με ελικόπτερο.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετέφερε στους αποφοιτήσαντες τις ευχές του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τους ευχήθηκε καλή δύναμη και θητεία σε ένα ταξίδι στο πλευρό της κοινωνίας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος με την παρακαταθήκη αυτών που έφυγαν κατά τη διάρκεια του καθήκοντος.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Δείτε το μεγάλο φωτορεπορτάζ στο prlogos.gr