Θεϊκή και πανεύκολη πάστα ταψιού Από τον Γιώργο Πουρναράκη
Υλικά
Εκτέλεση
-
Χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να αφρίσουν.
-
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, το κακάο και τα προσθέτουμε σταδιακά μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.
-
Στο τέλος προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε. Αλευρώνουμε και λαδώνουμε ένα ταψί με διαστάσεις 23*32 εκ. Ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά (Πάντα εξαρτάται από τον φούρνο).
-
Στο μεταξύ βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 3-4 λεπτά και το περιχύνουμε πάνω από το ζεστό παντεσπάνι 2 λεπτά αφού βγει από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να έχετε μια πηχτή κρέμα.
-
Περιχύνουμε την κρέμα πάνω από το κρύο παντεσπάνι και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για μία ώρα.
-
Βράζουμε όλα τα υλικά για το γλάσο στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
-
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για να γίνει το μείγμα λείο και ομοιογενές. Όταν το γλάσο κρυώσει το περιχύνουμε πάνω από το γλυκό.
-
Αφήνουμε το γλυκό για μερικές ώρες στο ψυγείο για να σφίξει το γλάσο και να ενωθούν όλες οι γεύσεις.