Καστοριά – Συνταγή: Πάστα ταψιού

Θεϊκή και πανεύκολη πάστα ταψιού Από τον Γιώργο Πουρναράκη

Υλικά

Για το παντεσπάνι :
6 αυγά
6 κ.σ. Ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
6 κ.σ. Αλεύρι
4 κ.σ. Κακάο
4 κ.σ. Λάδι
1 φακελάκι baking powder
Για την κρέμα:
2 κουτάκια κρέμα μορφατ
1 κουτάκι ζαχαρούχο
Για το γλάσο:
200 γραμμ κουβερτούρα γάλακτος
100 ml κρέμα γάλακτος
20 γραμμ βούτυρο
Για το σιρόπι:
250 ml νερό
250 γραμμ ζάχαρη
2 κ.σ. Κονιάκ

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να αφρίσουν.

  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, το κακάο και τα προσθέτουμε σταδιακά μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.

  3. Στο τέλος προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε. Αλευρώνουμε και λαδώνουμε ένα ταψί με διαστάσεις 23*32 εκ. Ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά (Πάντα εξαρτάται από τον φούρνο).

  4. Στο μεταξύ βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 3-4 λεπτά και το περιχύνουμε πάνω από το ζεστό παντεσπάνι 2 λεπτά αφού βγει από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

  5. Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να έχετε μια πηχτή κρέμα.

  6. Περιχύνουμε την κρέμα πάνω από το κρύο παντεσπάνι και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για μία ώρα.

  7. Βράζουμε όλα τα υλικά για το γλάσο στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.

  8. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για να γίνει το μείγμα λείο και ομοιογενές. Όταν το γλάσο κρυώσει το περιχύνουμε πάνω από το γλυκό.

  9. Αφήνουμε το γλυκό για μερικές ώρες στο ψυγείο για να σφίξει το γλάσο και να ενωθούν όλες οι γεύσεις.

cookpad.com

 

 

 

 

shares