Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Μαθητές 10 ελληνικών σχολείων βρίσκονται στην Ιταλία – Και του Γενικού Λυκείου Άργους Ορεστικού

Προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας – Στόχος η προστασία μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών και εκπαιδευτικών

Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, κατόπιν εντολής της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Μαθητές δέκα ελληνικών σχολείων κάνουν αυτές τις ημέρες εκδρομή στη Ιταλία. Συγκεκριμένα δύο σχολεία  βρίσκονται στο Μιλάνο και μαθητές από 8 σχολεία στην κεντρική και νότια Ιταλία, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου «μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο. Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας. Θα ακολουθήσουν σχετικές εγκύκλιοι για όλες τις δομές εκπαίδευσης».

Ήδη, στην Ιταλία τα κρούσματα ανέρχονται στα 150, με τον κορωνοϊό να εμφανίζει ραγδαία εξάπλωση.

aegeanews.gr

Back to top button