Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Κοροναϊός: Δεν μπαίνουν σε καραντίνα οι μαθητές που επιστρέφουν από την Ιταλία – Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Υγείας

Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κοροναϊό, έφεραν έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα της Κυριακής στο υπουργείο Υγείας.

Στη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας που έγινε με τη συμμετοχή του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του ΕΚΑΒ και υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αποφασίστηκε οι μαθητές των 10 σχολείων που θα επιστρέψουν από τις σχολικές εκδρομές στην Ιταλία να μην μπουν σε καραντίνα, καθώς οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ κρίνουν ότι δεν επισκέφθηκαν πληγείσες περιοχές.

Μετά από αυστηρή εξέταση των νέων επιδημιολογικών δεδομένων για τον κοροναϊό οι υγειονομικές αρχές αποφάσισαν ότι στην Ιταλία υπάρχουν πληγείσες περιοχές από τον κοροναϊό και όχι για πληγείσα χώρα. Ωστόσο για προληπτικούς λόγους αυξάνουν τα μέτρα επιτήρησης των ταξιδιωτών στις πύλες εισόδου της Ελλάδας με την γείτονα χώρα.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών στην Ιταλία ενώ κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) μεταβαίνουν τη Δευτέρα στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα, για να πραγματοποιήσουν ενημερώσεις των πληρωμάτων των πλοίων για τον νέο κοροναϊό και να αυξήσουν το επίπεδο ετοιμότητας των εκεί υγειονομικών αρχών στα μέτρα προφύλαξης.

Αναμένεται συνάντηση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος και θα ανακοινώσει τυχόν επιπλέον μέτρα για την μεγαλύτερη θωράκιση της χώρας μας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα του νέου κοροναϊού, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) «συνεχίζει τις στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών από τρίτες χώρες στις πύλες εισόδου τις χώρας, με την έκδοση νέων φυλλαδίων και αφισών για αεροδρόμια και λιμάνια».

reader.gr

 

Back to top button