Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Μύησις: Κοπή βασιλόπιτας και φιλοξενία των Κυπρίων (φωτογραφίες)

Ανανεώνονται οι σχέσεις Καστοριάς – Παραλιμνίου

Ανανεώνονται οι σχέσεις Καστοριανών και Κύπριων του Δήμου Παραλιμνίου με την ολοκλήρωση της πενθήμερης επίσκεψής τους στην πόλη μας. Οι πολιτιστικές συνεργασίες και ανταλλαγές ξεκίνησαν το 2007 με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Εργαστηρίου «Παρά τη Λίμνη» της Κύπρου με τον Όμιλο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς «Μύησις» και καθιερώθηκαν με την αδελφοποίηση των δύο Δήμων το 2008.

Η κυπριακή ομάδα παρέμεινε πέντε μέρες στην πόλη μας όπου περιηγήθηκε και ξεναγήθηκε. Έτυχε θερμής υποδοχής τόσο από τον Δήμαρχο Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη, όσο και από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Σεραφείμ. Επισκέφτηκε τους Φανούς της Κοζάνης και συμμετείχε μαζί με τον Σύλλογο Κυπρίων Καστοριάς στο γλέντι που διοργάνωσε η «Μύησις» με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτας το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, στην ταβέρνα Family.

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι «Παρά τη Λίμνη» παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια μαζί με τον Λαογραφικό Όμιλο «Αργέσται» και το χορευτικό τμήμα του Ομίλου «Μύησις» σε κοινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τσικνοπέμπτη στο Πολιτιστικό Κέντρο του Άργους Ορεστικού.

Η «Μύησις» ελπίζει σε μια δημιουργική συνέχιση της πολυετούς συνεργασίας και ευχαριστεί θερμά τον Λ.Ο. «Αργέσται» για τη φιλοξενία και τον Δήμο Άργους Ορεστικού για την αρωγή του στη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης και στην κάλυψη του οικονομικού κόστους. 

 

 

Back to top button