Καστοριά

Επιμελητήριο: Ευρεία σύσκεψη για την οικονομική κατάσταση της ΠΕ Καστοριάς

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Καστοριάς με θέμα την Οικονομική κατάσταση Π.Ε. Καστοριάς. Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν από το Επιμελητήριο Καστοριάς ο πρόεδρος κ. Καραταγλίδης Χαράλαμπος, ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Γκιάτας Φαίδων το μέλος της διοίκησης και πρόεδρος των καταστημάτων εστίασης Καστοριάς κ. Γεωργιάδης Άγγελος η προϊστάμενη κα. Τογκαρίδου Κωνσταντίνα, από τον εμπορικό σύλλογος Καστοριάς ο πρόεδρος κ. Πανταζής Ευάγγελος, από το οικονομικό επιμελητήριο Ν.Ε. Καστοριάς το μέλος Καστοριάς κ. Αντωνίου Ανδρέας, από τον πανελλήνιο σύνδεσμο εκτροφέων γουνοφορων ζωών ο πρόεδρος κ. Αθανάσιος Λάγγας (παρέστη και ως εκπρόσωπος της Ελληνικής ομοσπονδίας γούνας) , από τον σύλλογο εκτελωνιστών Καστοριάς ο πρόεδρος κ. Σπύρογλου Γεώργιος, από τον σύλλογο λογιστών Καστοριάς η πρόεδρος κα. Παπακωνσταντίνου Βασιλική, από τον σύλλογο μελισσοκόμων Καστοριάς ο πρόεδρος κ. Καραταγλίδης Γεώργιος, από τον σύλλογο ξενοδόχων Καστοριάς ο πρόεδρος κ. Σμαρόπουλος Σιδέρης, από τον σύνδεσμο γουνοποιών Καστοριάς “ο προφήτης Ηλίας” ο γενικός γραμματέας κ. Κατσάνος Νίκος, από τον σύνδεσμο εμπειροτεχνιτών Καστοριάς ο πρόεδρος κ. Ιωάννου Βασίλης, από τον σύλλογο καταλυμάτων Καστοριάς πρόεδρος κ. Παύλου Χρήστος, από τον σωματείο παράγωγων & πωλητών λαϊκών Καστοριάς μέλος κ. Τεμέλκος Άγγελος, από το ΤΕΕ τμήμα Καστοριάς πρόεδρος κ. Παππάς Δημήτριος και από το εργατικό κέντρο Καστοριάς ο πρόεδρος κ. Μαλέας Γεώργιος.

Στον πρώτο κύκλο της συζήτησης τοποθετήθηκαν όλοι οι παραβρισκόμενοι για το θέμα της σύσκεψης που ήταν η οικονομική κρίση στην Καστοριά, οι οποίοι και χαιρέτισαν την πρωτοβουλία . Οι κοινές διαπιστώσεις αφορούσαν ότι όλοι κλάδοι της τοπικής οικονομίας επιπρόσθετα της εθνικής κρίσης, επηρεάστηκαν έντονα από την σφοδρή κρίση του μεγαλύτερου εργοδότη της περιοχής μας του κλάδου της γούνας , χωρίς να διαφαίνεται να υπάρχουν προϋποθέσεις άμεσης ανάκαμψης. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται από όλους κρίσιμη. Συμφωνούν όλοι ότι είναι πλέον αναγκαίο να υπάρξει στρατηγικός σχεδιασμός για την περιοχή μας ο οποίος να κατευθυνθεί προς τον αγροτικό τομέα, την γούνα, τον τουρισμό και τις επενδύσεις. Επίσης όλοι συμφώνησαν ότι εκτός του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης είναι ανάγκη για άμεσα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για την όσο δυνατόν ανάσχεση της κατάστασης.

Αποφασίστηκε ότι τις επόμενες μέρες το Επιμελητήριο Καστοριάς θα αποστείλει σε όλους τους φορείς υπόμνημα με την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης συμπεριλαμβανομένων των προτάσεων του για βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης της Καστοριάς. Κατόπιν και μετά των παρατηρήσεων των υπολοίπων επαγγελματικών φορέων θα πραγματοποιηθεί εκ νέου σύσκεψη με σκοπό την κατάρτιση του τελικού υπομνήματος.

Εκ του Επιμελητηρίου.

Back to top button