Καστοριά – Συνταγή: Μπράουνις πραλίνας με παγωτό βανίλια και σάλτσα καραμέλας 

Πανεύκολη …κόλαση με πραλίνα φουντουκιού από τον Σεφ Βασίλη Καρανικόλα

ΥΛΙΚΑ

Για το παγωτό βανίλια

300 γρ. γάλα
180 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. κρόκοι αυγών
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. γλυκόζη
2 τεμ. βανίλια φυσική

Για τη σάλτσα καραμέλας

160 γρ. ζάχαρη
50 γρ. γλυκόζη
90 γρ. βούτυρο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 τμχ. βανίλια φυσική
2 γρ. αλάτι θαλασσινό
νερό

Για το μπράουνις πραλίνας

250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
250 γρ. κουβερτούρα μαύρη
50 γρ. πραλίνα φουντουκιού
200 γρ. βούτυρο αγελαδινό
150 γρ. φουντούκια
5 μέτρια αβγά
1 κούπα ζάχαρη (200 γρ.)
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα αλεύρι (125 γρ.)

Δείτε την εκτέλεση στο kitchenvillage.gr

 

 

 

κοινοποίηση

shares