Ο Νταν Μπράουν κυκλοφορεί το πρώτο του παιδικό βιβλίο

Πολυτάλαντος ο συγγραφέας των παγκόσμιων best seller «Κώδικας Ντα Βίντσι», «Ιλουμινάτι» κ.α.

Ο Νταν Μπράουν, γνωστός μας από το βιβλίο «Κώδικας Da Vinci», είναι πολυτάλαντος. Εκτός από συγγραφέας και μουσικοσυνθέτης, προκύπτει και συγγραφέας βιβλίων για παιδιά: την 1η Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει σε 27 χώρες το «Wild Symphony», εικονογραφημένο από την Ουγγαρέζα εικονογράφο Σούζαν Μπάτορι, και θα συνοδεύεται από άλμπουμ με συνθέσεις κλασικής μουσικής του Μπράουν (τις συνθέσεις θα ερμηνεύει η Zagreb Festival Orchestra).

«Μου αρέσει να αφηγούμαι ιστορίες και στα μυθιστορήματά μου πάντα προσπαθώ να συνυφάνω ποικίλα θέματα» υπογράμμισε, σε ανακοίνωσή του, ο Μπράουν. Στο “Wild Symphony”, ενθουσιάστηκα με την προοπτική να χτίσω πάνω σε αυτή την ιδέα και να δημιουργήσω πραγματικά μια εμπειρία σε πολλά επίπεδα, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα τρεις γλώσσες: τέχνη, μουσική και λέξεις. Με τον ίδιο τρόπο που μια όπερα αιχμαλωτίζει το ακροατήριό της με όμορφα σκηνικά, δραματική μουσική και λυρικό δράμα. Το “Wild Symhony” προσπαθεί να είναι μια γιορτή για τα μάτια, τα αυτιά και το μυαλό, ταυτόχρονα, μια γιορτή στην οποία βυθίζεσαι».

Οι μικροί αναγνώστες θα μπορούν να διαβάζουν το βιβλίο με τον γνωστό παραδοσιακό τρόπο, σελίδα τη σελίδα ή, να ακούν τις μουσικές συνθέσεις καθώς διαβάζουν -μία για κάθε ζώο-, μέσω μιας ελεύθερης χρήσης διαδραστικής εφαρμογής στο έξυπνο κινητό τους. Λόγω του ότι η εφαρμογή έχει ενσωματωμένη δυνατότητα διευρυμένης πραγματικότητας θα μπορούν να παίζουν την κατάλληλη σύνθεση για κάθε σελίδα κρατώντας την κάμερα του κινητού τους πάνω από τη σελίδα. Το downloading της εφαρμογής θα είναι διαθέσιμο δωρεάν, είτε από το διαδίκτυο, είτε μέσω του κώδικα QR της έκδοσης.

Ο Νταν Μπράουν, πάντως, δεν παραμελεί τους μεγαλύτερης ηλικίας θαυμαστές του: ετοιμάζει ήδη ένα καινούργιο θρίλερ με ήρωα τον Ρόμπερτ Λάνγκτον.

ΑΠΕ

shares