Λευκή ταραμοσαλάτα από τον Σταύρο Βελλίδη
Υλικά
Για την ταραμοσαλάτα :
370 γρ. μπαγιάτικο σταρένιο ψωμί
100-120 γρ. λευκό ταραμά
1-1,5 λεμόνι το χυμό
1/3 κρεμμύδι
400 ml ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
ελιά
φύλλο δυόσμου
Εκτέλεση
5-7 λεπτά
-
Για να φτιάξουμε την ταραμοσαλάτα με ψωμί, μουλιάζουμε πρώτα το ψωμί σε νερό, αφού το στραγγίξουμε καλά το βάζουμε στο μουλτι.
-
Προσθέτουμε τον ταραμά και το κρεμμύδι. Χτυπάμε στο μουλτι τα υλικά, να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και χτυπάμε ξανά τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
-
Σταγόνα σταγόνα, με ροή κλωστής και πάντα με το μουλτι σε λειτουργία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Όσο πιο πολύ χτυπάμε τα υλικά τόσο πιο απαλή γίνεται η ταραμοσαλάτα μας. Επίσης, εάν δεν έχουμε moulti με εσοχή, το ρίχνουμε σε δόσεις ανά 100 ml. -