Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Λευκή ταραμοσαλάτα

Λευκή ταραμοσαλάτα από τον Σταύρο Βελλίδη

Υλικά

Για την ταραμοσαλάτα :
370 γρ. μπαγιάτικο σταρένιο ψωμί
100-120 γρ. λευκό ταραμά
1-1,5 λεμόνι το χυμό
1/3 κρεμμύδι
400 ml ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
ελιά
φύλλο δυόσμου

Εκτέλεση

5-7 λεπτά

  1. Για να φτιάξουμε την ταραμοσαλάτα με ψωμί, μουλιάζουμε πρώτα το ψωμί σε νερό, αφού το στραγγίξουμε καλά το βάζουμε στο μουλτι.

  2. Προσθέτουμε τον ταραμά και το κρεμμύδι. Χτυπάμε στο μουλτι τα υλικά, να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και χτυπάμε ξανά τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

  3. Σταγόνα σταγόνα, με ροή κλωστής και πάντα με το μουλτι σε λειτουργία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
    Όσο πιο πολύ χτυπάμε τα υλικά τόσο πιο απαλή γίνεται η ταραμοσαλάτα μας. Επίσης, εάν δεν έχουμε moulti με εσοχή, το ρίχνουμε σε δόσεις ανά 100 ml.

  4. Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο ή μπολ.

     

 

 

Back to top button