Καστοριά

Κοροναϊός: Σε πλήρη ετοιμότητα το Νοσοκομείο Καστοριάς – Κανένα περιστατικό δεν έχει αναφερθεί

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΦΟΥΙΤ, κανένα περιστατικό, ούτε ύποπτο κρούσμα κοροναϊού έχει εμφανισθεί ή αναφερθεί μέχρι τώρα στο Νοσοκομείο Καστοριάς. Εδώ και δύο εβδομάδες το νοσοκομείο έχει οργανωθεί πλήρως για την αντιμετώπιση περιστατικών, σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Αν υπάρξει κάποιο ύποπτο περιστατικό, ο ασθενής θα παραμείνει σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του νοσοκομείου, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Αν τα αποτελέσματα είναι θετικά, τότε ο ασθενής θα διακομισθεί στο Μποδοσάκειο.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας:

Μετά την επιστροφή από περιοχές με τεκμηριωμένη συνεχιζόμενη μετάδοση COVID-19 συνιστάται :

Να παρακολουθήσετε την υγείας σας για 14 ημέρες.
Αν εμφανίσετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα) 14 ημέρες μετά την επιστροφή σας, να παραμείνετε στο σπίτι και να αναζητήσετε άμεσα ιατρική φροντίδα αναφέροντας το πρόσφατο ταξίδι σας ή να γίνει επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ (210-521200, 210-5212054).

Τονίζεται ότι, καθώς η επιδημία εξελίσσεται, οι οδηγίες ενδέχεται να τροποποιηθούν. Συνιστάται σε όλους τους ταξιδιώτες πριν και μετά το ταξίδι να ενημερώνονται από τον ΕΟΔΥ (210-521200, 210-5212054) για την εξέλιξη της νόσου και τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Back to top button