Καστοριά

Δήμος Καστοριάς: Οδηγίες για τον κοροναϊό

Σοβαρή, σωστή και θεσμική ενημέρωση των πολιτών από τον Δήμο Καστοριάς σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με διαγνωσμένα αλλά και ύποπτα περιστατικά κοροναϊού στη χώρα μας, ο Δήμος Καστοριάς, ακολουθώντας πιστά τις μέχρι τώρα επίσημες οδηγίες του αρμόδιου Υπουργείου Υγείας, επανέρχεται με νεότερη ανακοίνωση με σκοπό τη “σοβαρή, σωστή και θεσμική ενημέρωση των πολιτών” αλλά και την αποφυγή αλόγιστων κινήσεων πανικού απ’ όλους.

Παράλληλα υπενθυμίζεται, ότι από την πρώτη στιγμή και προτού ακόμη διαπιστωθούν ύποπτα περιστατικά στη χώρα μας, ο Δήμος Καστοριάς είχε φροντίσει εγκαίρως και χωρίς τυμπανοκρουσίες, προκειμένου να διατηρηθεί η οφειλόμενη ψυχραιμία και να μην υπάρξει ίχνος πανικού, να δοθούν σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Καστοριάς φαρμακευτικά υλικά απολύμανσης και άλλα είδη καθαριότητας, ενώ ταυτόχρονα εξέδωσε πρώτος και έδωσε στη δημοσιότητα τις επίσημες οδηγίες με τα μέτρα προφύλαξης από τον κοροναϊό, την ίδια ώρα που η αρμόδια Αντιδημαρχία και υπηρεσίες του Δήμου ήταν σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία και συνεχίζουν να είναι με όλες τις υγειονομικές αρχές της περιοχής μας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Αυτοί είναι οι κανόνες υγιεινής για την προστασία από τον κοροναϊό

  • Την τήρηση κανόνων υγιεινής για την προστασία και την πρόληψη της μετάδοσης του νέου κοροναϊού, υπενθυμίζει τα υπουργείο Υγείας.
  • Συγκεκριμένα, αυτά που πρέπει να κάνουμε είναι τα εξής:
  • Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.
  • Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
  • Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
  • Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.
  • Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
  • Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

 

 

 

Back to top button