Θεσσαλονίκη: Τι λένε οι αρμόδιοι για το σχολείο που έκλεισε λόγω κορωνοϊού

Κλειστό παραμένει σήμερα για προληπτικούς λόγους το 105ο δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, λόγω του κρούσματος κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε χθες το μεσημέρι.

της Χριστίνας Μισιρλή

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο σχολείο πηγαίνει το παιδί της 38χρονης γυναίκας που είναι θετική στον κορωνοϊό.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης δήλωσε στο ThessToday.gr ότι “το σχολείο είναι κλειστό για μία ημέρα, για προληπτικούς λόγους. Αύριο θα ανοίξει κανονικά. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά”.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση το σχολείο θα είναι κλειστό μόνο για μία ημέρα.

Ο κ. Κόπτσης ανέφερε χαρακτηριστικά: “Είμαστε εντελώς ψύχραιμοι και ήρεμοι. Θέλω να περάσει αυτό το μήνυμα σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της Κεντρικής Μακεδονίας πως θα με ψυχραιμία, ηρεμία και τήρηση των οδηγιών που έχουν εκδοθεί με οργάνωση και συνεργασία δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα”.

“Διαφυλάσσουμε την υγεία των μαθητών και δρούμε προληπτικά χωρίς πανικό. Χρειάζεται ψυχραιμία και κανένας πανικός. Είμαστε όλη στις θέσεις μας και δουλεύουμε κανονικά” συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς ενημερώθηκαν μέσω SMS που έστειλε ο διευθυντής του σχολείου.

Από τη μεριά του διευθυντής του σχολείου Νικόλαος Μπίντας δήλωσε στο ThessToday.gr πως χθες το βράδυ ενημερώθηκε για τη συγκεκριμένη εξέλιξη από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και από την διευθύντρια της Α/βάθμιας εκπαίδευσης. “Εκτελώ τις εντολές τους. Ενημέρωσα τους γονείς και σήμερα 6 το πρωί ήρθα στο σχολείο και έβαλα τις ανακοινώσεις”.

Για το αν θα προχωρήσουν σε απολύμανση των χώρων του σχολείου ο κ. Μπίντας σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει κριθεί απαραίτητο. “Αν χρειαστεί θα κάνουμε μία απολύμανση”.

Τέλος, ανέφερε ότι όλα κυλούν ομαλά και δεν χρειάζεται κανένας πανικός.

 

thesstoday.gr

 

 

shares