Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Κλείνει οριστικά το λατομείο της “Μακεδνός”; – Ποιός χρεοκόπησε την άλλοτε κερδοφόρα επιχείρηση; (ρεπορτάζ)

Χωρίς την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και με δεδομένη την “παράτυπη” λειτουργία του τα τελευταία πέντε χρόνια, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επαναλειτουργήσει, με οποιοδήποτε καθεστώς, το λατομείο της δημοτικής επιχείρησης “Μακεδνός” του Δήμου Καστοριάς!

Αυτό αναφέρουν πηγές της Υπηρεσίας Μεταλλείων του υπουργού Περιβάλλοντος, με τις οποίες εποικοινώνησε η “Καστοριανή Εστία” και επιπροσθέτως τονίζουν ότι δεν έχει γίνει καμια αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου όλα αυτά τα χρόνια, όπως προβλέπει η αρχική μελέτη. Ενώ το λατομείο βρίσκεται εντός του οικιστικού ιστού και σε κοινή θέα από την πόλη.

Το θέμα της λειτουργίας του λατομείου, που παραμένει ανενεργό λόγω χρεών τους τελευταίους μήνες, ανακινήθηκε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς από τον πρόεδρο της “Μακεδνός” Σωκράτη Πέλκα, ο οποίος περιέγραψε με μελοδραματικό τρόπο την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης του λατομείου, αναφέροντας στοιχεία που λίγο – πολύ ήταν γνωστά στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ… αλλά ο ίδιος χρειάστηκε πέντε μήνες για να τα ανακαλύψει!

Ενώ δύο μέρες αργότερα ο ίδιος, με συνέντευξή του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό “αποκαλύπτει” ότι ο Δήμος Άργος Ορεστικού ενδιαφέρεται σφόδρα να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της (χρεοκοπημένης) επιχείρησης σε ποσοστό 52%.

Μάλιστα ο κ. Πέλκας αφού έπλεξε το εγκώμιο του δημάρχου Πάνου Κεπαπτσόγλου, που υπήρξε διευθυντής της “Μακεδνός” πριν γίνει δήμαρχος επί 20ετία, δήλωσε ευθαρσώς ότι το θέμα της πώλησης των μετοχών “βρίσκεται πάνω στο…. τραπέζι” , γεγονός που επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού από τον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό .

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν ο πρόεδρος της Μακεδνός κινήθηκε με δική του πρωτοβουλία ή είχε την συγκατάθεση του δημάρχου και των υπολοίπων μελών της δημοτικής αρχής
Και δεύτερον αν το Δ.Σ. της Μακεδνός και ο Δήμος Καστοριάς γνωρίζουν ότι

Η συνέχεια στο kastorianiestia.gr

 

Back to top button