Επαναστατική τεχνολογία στη μετάδοση του ισπανικού clasico

Η άμμος στην κλεψύδρα έχει αρχίσει να… αδειάζει και 182 χώρες παγκοσμίως «ζεσταίνουν» τους δέκτες των τηλεοράσεών τους για να απολαύσουν το αυθεντικό «clasico», μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα στο «Μπερναμπέου» (1/3), για την 26η αγωνιστική της LaLiga. Περισσότεροι από 650 εκατομμύρια τηλεθεατές αναμένεται να παρακολουθήσουν τη μεγάλη «μάχη», με την τεχνολογία να τους υπόσχεται μία μοναδική μετάδοση, καθώς στον αγώνα θα χρησιμοποιηθούν 33 HDR-HD simulcast 4K κάμερες, που θα βρίσκονται περιμετρικά του σταδίου.

Η LaLiga, μαζί με τον επίσημο παραγωγό της, MEDIAPRO, θα χρησιμοποιήσουν όλη την τεχνολογική τους δύναμη για να κάνουν και πάλι το «Clasico» τον πιο θεαματικό τηλεοπτικό ποδοσφαιρικό αγώνα στον πλανήτη, «ταξιδεύοντάς» τον σε κάθε γωνιά του κόσμου κι επιτρέποντας στον θεατή να βιώσει την ατμόσφαιρα της αναμέτρησης σα να βρίσκεται μέσα στο γήπεδο. Οι αγώνες του ισπανικού πρωταθλήματος περνούν σε άλλη διάσταση, χάρη στην παραγωγή τους από 4K-HDR κάμερα που χρησιμοποιεί για τους μεγαλύτερους αγώνες της. Μάλιστα, η LaLiga είναι ένα από τα λίγα αθλητικά γεγονότα στον κόσμο που μεταδίδονται σε HDR.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναλύει την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί για να… διανεμηθεί σωστά η εικόνα του «clasico» σε όλες τις γωνιές του πλανήτη:

– Κάμερες παρακολούθησης από τη θέση του προπονητή: Θα ελέγχονται αυτόματα, προκειμένου να ακολουθούν «ζωντανά» τον αγώνα. Το σήμα από αυτή την κάμερα μπορεί να αναλυθεί σε πραγματικό χρόνο στα γήπεδα, καθώς και μέσω streaming από οποιαδήποτε θέση. Επιπλέον, τα συστήματα ήχου από τις κάμερες παρακολούθησης είναι σε θέση να τροποποιούν τον ήχο με βάση την πραγματική θέση της μπάλας, επιτρέποντας στον θεατή να πάρει μια πραγματική αίσθηση από τις εμπειρίες που θα έχουν τα αστέρια των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

– Εναέρια κάμερα: Στα 21 μέτρα πάνω από τον αγωνιστικό χώρο θα υπάρχει κάμερα, η οποία προσφέρει μοναδικές εικόνες στον θεατή, παρέχοντάς του μια εντυπωσιακή προοπτική του παιχνιδιού και του σταδίου. Το ύψος του επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία και ταχύτερη κίνηση. Αυτή η συμπαγής κάμερα HD διαθέτει ευρυγώνιο φακό 2/3 και 14Χ ζουμ που μεταδίδει εικόνες με οπτικές ίνες από το πεδίο αναπαραγωγής στην κινητή μονάδα. Η κάμερα μπορεί να καλύψει μια έκταση περίπου 7.000 m2, ακόμη και σε περιόδους που δεν θα υπάρχει δράση στον αγώνα (πριν την έναρξη του αγώνα, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του).

– Τεχνολογία ριπλέι 360 ° : Μέσω των 38 καμερών Ultra High Definition που τοποθετούνται σε όλο το στάδιο, επιτρέπεται η δημιουργία ογκομετρικών κλιμάκων 360 μοιρών, που χρησιμοποιούνται στις εκπομπές. Αυτή η τεχνολογία καθιστά δυνατή την αναδημιουργία τρισδιάστατων αναπαραστάσεων οποιασδήποτε κίνησης και προσφέρει στους θεατές απ΄ όλον τον κόσμο μια μοναδική προοπτική από οποιαδήποτε γωνία του αγωνιστικού χώρου. Επίσης, το λογισμικό «Be The Player», το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο «Clasico» κατά την περίοδο 2017-18, βάζει τον θεατή στην ίδια θέση με αυτή που βρίσκεται ο παίκτης κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτή η γωνία επιτρέπει στον θεατή να βλέπει τη δράση ακριβώς όπως τη βλέπει ο παίκτης.

– Τρισδιάστατα γραφικά: Η LaLiga είναι το μοναδικό πρωτάθλημα στον κόσμο που χρησιμοποιεί την καινοτόμο τεχνολογία Live 3D για τη δημιουργία εικονικών γραφικών, προκειμένου να συμπληρώνουν τις πληροφορίες που λαμβάνει ο θεατής στον αγώνα, παρέχοντας μια μοναδική και πρωτότυπη οπτική του αγώνα. Αυτό το εργαλείο επιτρέπει επίσης αλλαγές τακτικής και τοποθέτησης και μια βαθύτερη ανάλυση των κινήσεων που θα εμφανιστούν κατά τη διάρκεια των επαναλήψεων φάσεων. Τα 3D γραφικά καθίστανται δυνατά τόσο σε «ζωντανή» μετάδοση, όσο και ριπλέι.

ΑΠΕ

shares