Ινστιτούτο Παστέρ: Τίποτα παραπάνω από τη γρίπη ο κορωνοϊός

Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αυτό ο κορωνοϊός σε σχέση με τη γρίπη, είπε ο διευθυντής των Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας του Ινστιτούτου Παστέρ.

Για το αν η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί όπως στην Ιταλία μίλησε ο διευθυντής των Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας του Ινστιτούτου Παστέρ.

«Τα μέτρα που ελήφθησαν στη χώρα μας, μπορεί να περιορίσουν την περαιτέρω εξάπλωση, αλλά θα έλεγα ότι με ανησυχεί λίγο το γεγονός ότι στην Ιταλία ίσως έχουν περισσότερα κρούσματα απ’ όσα και οι ίδιοι γνωρίζουν», δήλωσε ο κ. Ανδρέας Μεντής μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Με δεδομένο ότι στην Ιταλία υπάρχουν τον τελευταίο καιρό πολλές εκθέσεις, στις οποίες έχουν βρεθεί και αρκετοί Ελληνες, υπάρχει η πιθανότητα μερικοί απ’ αυτούς να φέρουν τον ιό πίσω και έτσι να έχουμε κάποια εξάπλωση», είπε.

«Δεν πρέπει να φοβόμαστε τον κορωνοϊό περισσότερο από τη γρίπη»

«Αλλά ό,τι και αν γίνει, νομίζω ότι δεν θα πρέπει να έχουμε ιδιαίτερο φόβο, όσο φόβο έχουμε για τη γρίπη, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αυτό ο κορωνοϊός σε σχέση με τη γρίπη», επισήμανε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Παστέρ.

voria.gr

κοινοποίηση

1 σχόλιο

  1. Πρέπει να φοβόμαστε τον κορωνοϊό περισσότερο από την κοινή γρίπη , γιατί δεν υπάρχει εμβόλιο γι’αυτόν .

    Η κοινή γρίπη για φέτος , όπως ακούμε και διαβάζουμε , μέχρι τώρα σκότωσε 76 συνανθρώπους μας , που ανήκαν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού . Όλοι ξέρουμε , ότι οι ομάδες αυτές , κατά κανόνα είναι εμβολιασμένες για την κοινή γρίπη .

    Φαντάζεται κανείς τι θα συμβεί με τις ευπαθείς ομάδες , αν η καινούργια γρίπη πάρει τις διαστάσεις της κοινής γρίπης ; Οι άνθρωποι αυτοί θα αποδεκατισθούν , ανεμβολίαστοι όντας .

    Και κάτι ακόμη σχετικά με την καινούργια γρίπη , το οποίο δεν το ακούω και πολύ στη δημόσια συζήτηση : Ο corona virus , όπως λένε οι ειδικοί , σε συνθήκες περιβάλλοντος ζει 7
    ημέρες . Αυτό σημαίνει , ότι αν κάποιος γύρισε από Ιταλία και η Βαλίτσα του π.χ μολύνθηκε από τον ιό , χωρίς να τον έχει προσλάβει και ο ίδιος , σε 7 μέρες η βαλίτσα του αποστειρώθηκε από μόνη της . —

shares