ΕκδηλώσειςΚαστοριά

“Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης 2020”: 2ο βραβείο για το “ocLean” της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής (φωτογραφίες)

Συμμετείχε η Καστοριανή μαθήτρια Νικολέτας Πελαγίδου – Στις απονομές η Μαρία Αντωνίου
Άλλη μια σπουδαία επιτυχία για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Το δεύτερο βραβείο κατέκτησε η ocLean AFS, το ερευνητικό και εκπαιδευτικό project μαθητών του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου της Σχολής, στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης 2020 – 28 Φεβρουαρίου που έγινε στα πλαίσια της διοργάνωσης Junior Achievement Greece.
Η καινοτόμος εφαρμογή, το οικολογικό μήνυμα , η άψογη επαγγελματική παρουσία στην έκθεση αλλά και η ολοκληρωμένη προσέγγιση των νεαρών «επιχειρηματιών» ενθουσίασαν τους κριτές.Τα παιδιά είναι μέλη του ομίλου επιχειρηματικότητας του ιδρύματος ενώ υπεύθυνη καθηγήτρια είναι η μαθηματικός κα Μελίνα Μπρόζου. Όλοι τους δούλεψαν σκληρά και μεθοδικά για να στήσουν από το μηδέν την εφαρμογή ξεκινώντας από την ιδέα και χτίζοντας σιγά σιγά ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο. Μία υπηρεσία με οικολογικό μήνυμα, η οποία είναι σε απόλυτη αρμονία και ταύτιση με τις βασικές αρχές της Σχολής.
Τα παιδιά μέσα από τον όμιλο αντιλαμβάνονται πλήρως την έννοια της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, της ομαδικότητας και της συστηματικής δουλειάς. Είναι χαρακτηριστικό ότι όχι μόνο αναζήτησαν, αλλά εξασφάλισαν σημαντικές χορηγίες από φορείς που σχετίζονται με περιβαλλοντικά θέματα.
Συγχαρητήρια παιδιά για την άψογη παρουσία σας σήμερα και για όλη τη δουλειά των τελευταίων μηνών.

Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Η Μαρία Αντωνίου για την εδήλωση:

“Στη 15η Μαθητική Εμπορική Έκθεση του Junior Achievement Greece για τα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας και της Κρήτης, που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, με την παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφίας Ζαχαράκη.
Στη διοργάνωση συμμετείχαν 1000 μαθητές από 45 σχολεία και ολοκληρώθηκε με την απονομή πέντε βραβείων στις καλύτερες των μαθητικών επιχειρήσεων.
Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη, που υποδέχεται με χαρα ένα διαγωνισμό καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας. Άλλωστε, έχει το απαραίτητο οικοσύστημα για να αποτελέσει μια πόλη, που αναπτύσσεται η τεχνολογία, η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα.”

 

 

 

Back to top button