Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Η Κυριακή της Τυρινής στο Άργος Ορεστικό (σειρά φωτογραφιών)

Στον Καθεδρικό Ναό του Άργους Ορεστικό, στην Αγία Παρασκευή βρέθηκε σήμερα, Κυριακή της Τυρινής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ συνοδευόμενος από τους Διακόνους του, ενώ προσεκόμισε και την κάρα του Αγίου Ιερομάρτυρος Βασιλείου του Χιλιοδένδρου προς προσκύνηση.

Ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και συλλειτούργησαν μαζί του οι Ιερείς του ως άνω Ναού και οι Διάκονοι. Οι χοροί των Ιεροψάλτων απέδωσαν με κατάνυξη τα θαυμάσια τροπάρια τα οποία ετοιμάζουν τους πιστούς για την είσοδο στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, ενώ για μια ακόμη φορά, ο πιστός λαός του Άργους με πρώτο τον Δήμαρχο της πόλης προσήλθαν για να συνεορτάσουν την ημέρα αυτή.

Αντί κηρύγματος, αναγνώστηκε η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου επί τη ενάρξει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ενώ προ της απολύσεως για πρώτη φορά διαβάστηκε και η πράξη αγιοκατατάξεως από το Οικουμενικό Πατριαρχείο του Νεομάρτυρος Μάρκου (Μαρκούλη) ο οποίος μαρτύρησε στην πόλη του Άργους Ορεστικού, και μάλιστα έξω από τον Ναό της Αγίας Παρασκευής.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

imkastorias.gr

 

Back to top button