Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Cake pops

Τα cake pops είναι μια πολύ εύκολη συνταγή, ιδανική για παιδικό πάρτι, αφού είναι πολύχρωμα και τρώγονται με το χέρι. Αλλά και για οποιοδήποτε πάρτι, εδώ που τα λέμε, γιατί όχι; Δεν απαιτούν κάποιο ιδιαίτερο σκεύος και το μόνο που θα χρειαστεί να αγοράσετε είναι τα sticks. Άσε που είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αξιοποιήσεις ένα κέικ που σου έχει περισσέψει.

Γεώργιος Πουρναράκης

Υλικά:
20-25 μερίδες

500 γρ. Παντεσπάνι
105 γρ. Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
365 γρ. Τυρί κρέμα
190 γρ. Ζάχαρη άχνη
200 γρ. Κουβερτούρα
Για το σερβίρισμα:
Τρούφα σοκολάτας
Τρούφα χρωματιστή

Εκτέλεση:

Χρόνος εκτέλεσης 60’. Χρόνος αναμονής 10 ώρες
  1. Προσθέτετε στο μίξερ το παντεσπάνι και το χτυπάτε μέχρι να θρυμματιστεί καλά.

  2. Το βάζετε σε ένα μπολ και το αφήνετε στην άκρη.

  3. Στον κάδο του μίξερ προσθέτετε το τυρί κρέμα, το βούτυρο και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα για 5 λεπτά.

  4. Προσθέτετε την ζάχαρη άχνη, το μέλι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

  5. Προσθέτετε στο μείγμα το τριμμένο παντεσπάνι και ανακατεύετε με ένα κουτάλι.

  6. Βάζετε την ζύμη σε ένα μπολ, την τυλίγετε με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.

  7. Τοποθετείτε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα.

  8. Σχηματίζετε μπαλάκια περίπου 20 γρ. από την ζύμη και τα τοποθετείτε στην λαδόκολλα.(Αν δυσκολευτείτε να τα πλάσετε, βρέξτε λίγο τα χέρια σας).

  9. Τα βάζετε στο ψυγείο για 9-10 ώρες.

  10. Σε ένα μπολ σπάτε την κουβερτούρα και το τοποθετείτε πάνω σε μια κατσαρόλα από ζεστό νερό δημιουργώντας μπεν μαρί.

  11. Περιμένετε να λιώσει και έπειτα το αφαιρείτε από την κατσαρόλα.

  12. Παίρνετε ξυλάκια τα βουτάτε στην σοκολάτα μόνο στην άκρη και τα τοποθετείτε στα cake pops.

  13. Τα βάζετε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.

  14. Τα βουτάτε στη σοκολάτα, πασπαλίζετε τρούφα και τα σερβίρετε.

  15. Τα cake pops είναι έτοιμα. Καλή σας όρεξη !

    cookpad.com

Back to top button