Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

“Ερημιά” στην Οκτάρα στο Μαλι Μάδι (βίντεο)

Την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου αποφάσισα να κάνω μια πεζοπορία στο όρος Μαλί Μάδι γύρω από την υποαλπική λίμνη Οκτάρα. Η χιονόπτωση της προηγούμενης νύχτας έδωσε μια άλλη ομορφιά στο άγριο ανάγλυφο του βουνού. Η ατμόσφαιρα καθαρή με πολλή μεγάλη ορατότητα και ησυχία σε τέτοιο βαθμό που ακούγονταν ο ήχος απο την απαλή κίνηση των φτερών των κορακιών που πετούσαν σιγά σιγά από πάνω μου.
Πραγματική “ερημιά” δηλαδή που βοηθάει να κάνω ένα καλό reset στο μυαλό μου.
Η λιμνούλα στα 1600μ υψόμετρο ήταν παγωμένη κινήθηκα στη γύρω περιοχή με προσοχή λόγω του χιονιού και του βραχώδους του εδάφους. ανέβηκα σε πέντε ανώνυμες κορυφές και στην ψηλότερη στο συγκεκριμένο σημείο του βουνού, την Κώστωλα 1713μ.
Η ορατότητα απίστευτη, μπροστά μου στα ανατολικά έβλεπα την λίμνη της Καστοριάς με τις ψηλότερες κορυφές του Ολύμπου και του Άσκιου να δεσπόζουν από πίσω του με το Βούρινο δεξιά τους . Βορειότερα απλώνεται το όρος Βέρνο σε όλο του το ανάπτυγμα ενώ φαίνονταν και ο Βορράς στο φόντο. Στο βορρά έβλεπα ολόκληρο σχεδόν τον Βαρνούντα και ΒΔ το υπόλοιπο τμήμα του βουνού με την ψηλότερη κορυφή του ανεμοδαρμένη 1795μ. ΒΔ και Δ φαίνονταν πολύ καλά τα βουνά της Αλβανίας Galicica, Ostrovice, Valamara ,Tomor και Morova – Ivan. Στην Συνέχεια στα Ν και ΝΑ έχουμε το Γράμμο, το Σμόλικα, την Τύμφη, την Βασιλίτσα και ελαφρώς διέκρινα τα βουνά της Βάλια Κάλντα και τον Λάκμο. Μια πολύ ωραία εμπειρία σε μικρή απόσταση από τη πολύ της Καστοριάς.

Lone Hiker

 

 

Back to top button