Κόσμος

Κορονοϊός: Έτσι τον “έπνιξε” η Μαλαισία! – Έλληνας καθηγητής μιλά στο newsit.gr

27 κρούσματα συνολικά, με καμία απώλεια ζωής. Έντεκα ολόκληρες ημέρες χωρίς κανένα νέο κρούσμα. Η Μαλαισία δείχνει πώς μπορεί να μπει ένα “φρένο” στον εφιάλτη που ακούει στο όνομα κορονοϊός.

Την ώρα που ο κορονοϊός εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, τόσο σε επίπεδο κρουσμάτων, όσο και σε επίπεδο θανάτων σε πολλές χώρες του κόσμου –πλέον και στην Ευρώπη, αλλά και την Ελλάδα- υπάρχει μια χώρα που δείχνει να έχει βρει τον τρόπο να περιορίσει σημαντικά την εξάπλωση του Covid-19 στο ελάχιστο.

Η Μαλαισία, περί ης ο λόγος, δεν έκανε φυσικά κάποιο μαγικό τρικ, ωστόσο έδειξε πως με οργάνωση και σχέδιο, τα αποτελέσματα μπορούν να είναι εντυπωσιακά.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Τα συνολικά κρούσματα ήταν μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα 22, με καμία απώλεια ζωής! Είκοσι από τους ανθρώπους που νόσησαν έχουν ήδη αναρρώσει πλήρως και δύο παρέμεναν νοσηλευόμενοι σε σταθερή κατάσταση.

Το σημαντικότερο όμως; Από τις 15 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 26 του ίδιου μήνα, δεν είχε αναφερθεί κανένα νέο κρούσμα! Πρόκειται για την περίοδο που ο κορονοϊός εξαπλώθηκε ταχύτατα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Την περίοδο που κάθε άλλο παρά «φρέναρε» η εξάπλωση του ιού.

Επτά νέα κρούσματα σε μερικές μέρες

Στις 27 Φεβρουαρίου, οι Αρχές ανακοίνωσαν επισήμως πως και οι δύο που παρέμεναν στο νοσοκομείο ανάρρωσαν πλήρως, ενώ σημειώθηκε το πρώτο νέο κρούσμα μετά από 12 ημέρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 23.

Μια μέρα μετά, στις 28 Φεβρουαρίου, επιβεβαιώθηκαν δύο ακόμα νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 25, από τους οποίους όπως προαναφέραμε οι 22 έχουν αναρρώσει πλήρως, ενώ την, 1η Μαρτίου του 2020 ανακοινώθηκαν τέσσερα ακόμα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 29.

Νοσηλεύονται συνολικά επτά άνθρωποι και η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή χωρίς να εμπνέει ανησυχία και παρά το γεγονός πως νέα κρούσματα σημειώθηκαν ξανά, έχει σημασία να δούμε το πώς οι Αρχές στην Μαλαισία έχουν καταφέρει τρία σημαντικά πράγματα:

Η συνέχεια στο Newsit.gr

Back to top button