Καστοριά

Αλλάζει το προφίλ της γυρολιμνιάς (φωτογραφίες – βίντεο)

Ο δρόμος  από τη Μαυριώτισσα μέχρι τον Ναυτικό Όμιλο, θα παραμείνει κλειστός μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών

Μετά από χρόνια πραγματοποιούνται παρεμβάσεις καλλωπισμού και καθαρισμού στη λίμνη της Καστοριάς

Σε εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού στον χώρο γύρω από τη λίμνη έχει προβεί η Δημοτική Αρχή Καστοριάς. Οι εργασίες ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου είκοσι ημέρες.  Να σημειωθεί ότι ο δρόμος  από τη Μαυριώτισσα μέχρι τον Ναυτικό Όμιλο, θα παραμείνει κλειστός μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Καθημερινότητας του Δήμου Καστοριάς Άκης Λιάμης, μιλώντας αποκλειστικά στο μικρόφωνο της εφημερίδας “Ορίζοντες”  ενημέρωσε πως «Τόσα χρόνια η περιοχή γύρω από τη λίμνη ήταν παραμελημένη, συνεπώς έπρεπε να κάνουμε κάτι για αυτό. Καθαρίζουμε  το χώρο από τα κλαδιά και τα αγριόχορτα, τα οποία σε πολλά σημεία μάλιστα μείωναν την ορατότητα των οδηγών».

Ο κ. Λιάμης,  δήλωσε πως η όψη της γυρολιμνιάς μέσα στις επόμενες ημέρες θα αλλάξει εντελώς. Παράλληλα πέρα από τις εργασίες, θα τοποθετούν και καινούργια παγκάκια, καλαθάκια και κάδοι.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καστοριάς, προμηθεύτηκε ορισμένα καινούργια μηχανήματα τα οποία βοηθούν στο να γίνουν όλες οι προηγούμενες παρεμβάσεις. Ο Αντιδήμαρχος ρωτήθηκε εάν οφείλονταν στην έλλειψη μηχανημάτων το γεγονός ότι δεν είχε πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός του γύρου της λίμνης κατά τα προηγούμενα χρόνια, ή απλώς δεν είχε προβλεφθεί από  τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές «Αυτό δεν μπορώ να σας το απαντήσω εγώ. Εμείς ως Δημοτική Αρχή δεν κοιτάμε τι έκαναν ή τι δεν έκαναν οι προηγούμενοι. Εμείς κοιτάμε τι θα κάνουμε εμείς. Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε».

Α. Λιάμης: «Είναι στο χέρι όλων μας να κρατήσουμε τον Δήμο μας καθαρό»

Εκείνο το οποίο τόνισε για ακόμη μια φορά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, είναι ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί προκειμένου ο Δήμος Καστοριάς να είναι καθαρός. Το να παραμείνει όμως σε αυτή την καλή κατάσταση είναι στο χέρι όλων των δημοτών, «Εάν όλοι μας προσέχαμε από λίγο, δεν θα υπήρχε ούτε ένα σκουπίδι στους δρόμους».

Σε ολόκληρο τον Δήμο Καστοριάς, εργάζονται  στην Υπηρεσία Καθαριότητας μόλις 40 υπάλληλοι. Τουλάχιστον οι διπλάσιοι θα έπρεπε να βρίσκονται στην εν λόγω υπηρεσία, παρόλα αυτά όμως η εικόνα του Δήμου τους τελευταίους μήνες έχει αλλάξει ολοκληρωτικά. «Φανταστείτε εάν διέθετε η υπηρεσία το διπλάσιο προσωπικό. Φυσικά αυτοί οι άνθρωποι δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ», είπε κλείνοντας ο κ. Λιάμης.

             

Back to top button