Κόσμος

Ισχυρισμοί Ερντογάν: «Η Ελλάδα σκότωσε δύο μετανάστες» – Fake news καταγγέλλει η Αθήνα

Για δύο νεκρούς και έναν σοβαρά τραυματία από ελληνικά πυρά κάνει λόγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Κανένας πυροβολισμός» και «χυδαία παραπληροφόρηση», απαντά η Αθήνα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε σήμερα ότι απέρριψε την ευρωπαϊκή βοήθεια ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για τη φιλοξενία των μεταναστών και προσφύγων στην Τουρκία.

«Μιλάμε μαζί τους, μας λένε: “Θα σας στείλουμε ένα δισεκατομμύριο ευρώ”. Ποιον προσπαθείτε να ξεγελάσετε; (…) Δεν θέλουμε πλέον αυτά τα χρήματα» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην Άγκυρα που παραχώρησε με τον τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε τις ελληνικές αρχές ότι σκότωσαν δύο μετανάστες που επιχείρησαν να παραβιάσουν τα σύνορα με την Τουρκία.

«Σήμερα, Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν δύο μετανάστες και τραυμάτισαν άλλον ένα σοβαρά» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η απάντηση της Αθήνας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε όσα διατείνεται ο Ταγίπ Ερντογάν και οι γείτονες έκανε την εξής ανάρτηση στο Twitter:

“No shots have been fired by Greek border forces against any individuals attempting to enter Greece illegally. The contrary amounts to no more than gross and deliberate misinformation: Fake News. #fakenews #fakeTurkishPropagan”.

Ανεπίσημη μετάφραση: «Κανείς πυροβολισμός δεν υπήρξε από τις ελληνικές συνοριακές δυνάμεις απέναντι σε άτομα που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα. Οτιδήποτε άλλο, δεν συνιστά παρά χυδαία και σκόπιμη παραπληροφόρηση: Ψευδείς ειδήσεις».

documentonews.gr

Back to top button