Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από τον Σύλλογο Γυναικών Μεσοποταμίας

“Κάνω τόσα μα νοιώθω κενό”

 

1 σχόλιο

 1. Η αξιοπρέπεια της γυναίκας

  Αν σε πονάει το δόντι και βρίσκεσαι σε παρέα , απλώς σε πονάει το δόντι , και δεν κινδυνεύεις να χάσεις την αξιοπρέπειά σου .

  Αν είσαι γυναίκα που έχει την περίοδό της , και βρίσκεσαι σε παρέα , και δεν έχεις τα προϊόντα της περιόδου ( ταμπόν και σερβιέτες ) , τότε , κινδυνεύεις να χάσεις — αν δεν την έχασες κιόλας — την αξιοπρέπειά σου .
  Διαφέρει σε κάτι η μια περίπτωση από την άλλη ; Φταίς εσύ αν πονάει το δόντι σου ή έχεις περίοδο ; Κι όμως , πόσο διαφορετικά τα αποτελέσματα !

  Πριν λίγες μέρες , το κοινοβούλιο της Σκωτίας ενέκρινε νομοσχέδιο , με το οποίο όλες οι γυναίκες της Σκωτίας θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν τα προϊόντα της περιόδου των , δηλαδή ταμπόν και σερβιέτες από κοινοτικά κέντρα , κέντρα νέων και φαρμακεία .

  Το κόστος αναμένεται να είναι γύρω στα 24 ,1 εκατομμύρια λίρες . ” Δεν πρόκειται για προϊόντα πολυτελείας . Είναι πράγματι απαραίτητα και καμία γυναίκα στη Σκωτία δεν θα πρέπει να στερείτε τα προϊόντα της περιόδου ” , δήλωσε η βουλευτής Μόνικα Λένον , προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο αφορά την ” αξιοπρέπεια της περιόδου ” .

  Η ” αξιοπρέπεια της περιόδου ” , η αξιοπρέπεια του ανθρώπου ! Η αξιοπρέπεια της γυναίκας .
  Υπάρχουν και τέτοιες γυναίκες σαν τη Μ. Λένον , και προ παντός τέτοια κοινοβούλια , που εγκρίνουν τέτοια νομοσχέδια
  Ποιος είπε , ότι μόνο η Αριστερά ενδιαφέρεται για την αξιοπρέπεια του ανθρώπου ;