Ελλάδα

Η επιβεβαίωση των κρουσμάτων κοροναϊού ανέδειξε τις ελλείψεις στο ΑΧΕΠΑ καταγγέλλουν εργαζόμενοι

Η επιβεβαίωση των πρώτων κρουσμάτων κοραναϊού και η λήψη των πρώτων μέτρων αντιμετώπισης ανέδειξαν με έντονο τρόπο τις ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά και εξοπλισμό στο ΑΧΕΠΑ, επισημαίνουν εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

«Το ΑΧΕΠΑ ως κέντρο αναφοράς καλείται να σηκώσει το βάρος του προβλήματος που έχει προκύψει. Ένα βάρος που μετακυλίεται σε εργαζόμενους που εδώ και χρόνια εργάζονται κάτω από φοβερή εντατικοποίηση και ελλείψεις. Δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη εδώ και πολλά χρόνια και οφείλονται ρεπό και άδειες. Ο μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού πλησιάζει τα πενήντα χρόνια με πολλά προβλήματα υγείας διαπιστωμένα. Το υγειονομικό προσωπικό που στηρίζει το ΑΧΕΠΑ γνωρίζει πολύ καλά το καθήκον του απέναντι στο πρόβλημα και θα το πράξει. Κάποτε όμως θα πρέπει και το κράτος να αναλογιστεί τις ευθύνες του και το χρέος που έχει απέναντι σε αυτό το προσωπικό», αναφέρουν ο πρόεδρος του Σωματείου, Χαράλαμπος Κοροξενός και ο γενικός γραμματέας, Αθανάσιος Βούλτσιος.

Παράλληλα ζητούν να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

AΠΕ

Back to top button