Καστοριά

Καστοριά: Δωρεάν Πιστοποιημένα Προγράμματα Εκπαίδευσης από το ΕΚΑΒ

Το ΕΚΑΒ υλοποιεί προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του προσωπικού του και επαγγελματιών υγείας του ευρύτερου υγειονομικού χώρου σε θέματα επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας που επικαιροποιούνται σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και τις επιστημονικές εξελίξεις, μεριμνά για την ύπαρξη μελλοντικού στελεχιακού δυναμικού, ενώ στις προτεραιότητές του σημαντική θέση κατέχει και η εκπαίδευση στελεχών φορέων και κοινωνικών ομάδων, σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών.

Μια από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ΕΚΑΒ είναι και το πρόγραμμα:

“Εκπαίδευση κοινωνικών ομάδων”.

Εκτός από τη κρίσιμη για τη δημόσια υγεία και κοινωνική ασφάλεια επιχειρησιακή δράση του ΕΚΑΒ, βασική προτεραιότητα αποτελεί η δράση μας στο τομέα της εκπαίδευσης των επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων. Βάσει του νόμου 2345/12-9-1995 άρθρο 7, «Στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας λειτουργούν εκπαιδευτικά προγράμματα στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική για την εκπαίδευση νοσηλευτών, διασωστών (πληρωμάτων ασθενοφόρων), στελεχών δημοσίων υπηρεσιών που απασχολούνται με τη διάσωση και την παροχή βοήθειας στους πολίτες και άλλων ειδικών ομάδων πληθυσμού».

Στο πλαίσιο αυτό εκπαιδεύονται στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες φορέων που μπορεί να έχουν εμπλοκή στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.

Έχει υιοθετηθεί κοινή θεματολογία, ύλη και πρόγραμμα ώστε να εξασφαλίζεται ο ενιαίος και ποιοτικός χαρακτήρας των προγραμμάτων σε όλη τη χώρα και η απόκτηση κοινών πρακτικών.

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου”.

Πηγή: ekab.gr

Τηρώντας τα παραπάνω το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Κοζάνης και η Εκπαιδευτική Ομάδα ΕΚΑΒ Καστοριάς ανακοινώνουν :

• Την απόκτηση σύγχρονου εκπαιδευτικού υλικού
( προπλασματα ενηλίκων και εκπαιδευτικός Απινιδωτής)
που θα παραχωρηθεί στο ΕΚΑΒ για τις ανάγκες της Εκπαιδευτικής Ομάδας του ΕΚΑΒ Καστοριάς .
(Λεπτομέριες σε επόμενη ανακοίνωση).

• Τον σχεδιασμό ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδεύτικων προγραμμάτων, σε πρώτη φάση σε υπαλλήλους Οργανισμών και Φορέων της ευρύτερης περιοχής, ενώ σε δεύτερη φάση τα προγράμματα θα επεκταθούν σε ομάδες πληθυσμού και πολίτες με βάση τις ανάγκες και τα αιτήματα που θα προκύψουν.

• Την υλοποίηση του 1ου Πιστοποιημένου Πρόγραμματος Εκπαίδευσης στην πόλη της Καστοριάς .
*Τα πιστοποιημένα προγράμματα θα. λειτουργούν με προ-εγγραφές και αυστηρό πλαίσιο στον αριθμό των εκπαιδευόμενων για καθαρά εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τον χρόνο και τον τόπο τής εκδήλωσης – παρουσίασης και 1ης Εκπαίδευσης .

Εκπαιδευτική Ομάδα ΕΚΑΒ Καστοριάς .

 

 

Back to top button