Ελλάδα

Δεκατρείς Έλληνες διεθνείς μεταφορείς εγκλωβισμένοι στα σύνορα Ιράκ -Τουρκίας

Δεκατρείς Έλληνες διεθνείς μεταφορείς βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σύνορα Ιράκ -Τουρκίας από το Σάββατο 29-02-2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απαγόρευση διέλευσης των ελληνικών οχημάτων από τα σύνορά έγινε από τις τουρκικές Αρχές με το πρόσχημα του ελέγχου μετάδοσης του κοροναϊού.
Ωστόσο, συμπίπτει χρονικά με την προτροπή της Τουρκίας στους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σε αυτήν να περάσουν στην Ελλάδα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, παρότι οι οδηγοί αποδέχονται να υποβληθούν σε οποιοδήποτε κλινικό έλεγχο, οι Τουρκικές αρχές δεν έχουν προβεί σε καμία σχετική ενέργεια.
parallaximag.gr
Η φωτογραφία είναι από το Facebook του Ευθύμιου Κοστόπουλου Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Ερμπίλ του ιρακινού Κουρδιστάν, ο οποίος δήλωσε: “Έκανα ένα μεγάλο ταξίδι έως τα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας με τον Εμπορικό Σύμβουλο μας κ. Ε. Δαϊρετζή, για να συναντηθούμε με τους Έλληνες οδηγούς φορτηγών που παραμένουν εκεί λόγω του κλεισίματος των συνόρων από την Τουρκία λόγω κορωνοϊού και με τον διευθυντή του τελωνείου του ιρακινού Κουρδιστάν και τους συνεργάτες του. Πάντα στο πλευρό των συμπατριωτών μας και ελπίζοντας να μπορέσουν σύντομα να συνεχίσουν το ταξίδι τους.”

Back to top button