Μπεζέδες από τον Γιώργο Πουρναράκη
Υλικά:
-
150 γραμμ ασπράδια αυγών (περίπου 5 αυγά)
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
150 γραμμ ζάχαρη κρυσταλλική
-
150 γραμμ ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
-
Για την μαρέγκα θα χρειαστείτε μίξερ, το οποίο ο κάδος του να είναι πεντακάθαρος.(δηλ να μην υπάρχει στον κάδο ίχνος λιπαρής ουσίας).
-
Χτυπάμε τα ασπράδια, το αλάτι και τη βανίλια σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφράτεψουν.(ταχύτητα : 5/10).
-
Προσθέτουμε σε περίπου 10 δόσεις την κρυσταλλική ζάχαρη.
-
Έπειτα δοκιμάζουμε για να δούμε άμα η κρυσταλλική ζάχαρη διαλύθηκε. Άμα δεν διαλύθηκε το χτυπάμε λίγο ακόμα.
-
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το χτυπάμε για 15 δευτερόλεπτα.
-
Βάζουμε το μείγμα μέσα σε κορνέ. (το κορνέ με μύτη ή με μια άλλη μύτη αλλά να είναι με δόντια σαν και αυτήν στην εικόνα )
-
Και σχηματίζουμε μπεζέδες σε ένα ταψί. (προσέχουμε να είναι όλοι ίδιοι)
-
Για να είναι οι μπεζέδες τραγανοί τις ψήνουμε στους 100°C για 2 ώρες.
-
Εάν τους θέλετε μαστιχωτούς τότε θα τους ψήσετε στους 160°C για λίγα λεπτά.