Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Μπεζέδες

Μπεζέδες από τον Γιώργο Πουρναράκη

Υλικά:

12 μερίδες

  1. 150 γραμμ ασπράδια αυγών (περίπου 5 αυγά)
  2. 1 πρέζα αλάτι
  3. 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  4. 150 γραμμ ζάχαρη κρυσταλλική
  5. 150 γραμμ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

  1. Για την μαρέγκα θα χρειαστείτε μίξερ, το οποίο ο κάδος του να είναι πεντακάθαρος.(δηλ να μην υπάρχει στον κάδο ίχνος λιπαρής ουσίας).

  2. Χτυπάμε τα ασπράδια, το αλάτι και τη βανίλια σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφράτεψουν.(ταχύτητα : 5/10).

  3. Προσθέτουμε σε περίπου 10 δόσεις την κρυσταλλική ζάχαρη.

  4. Έπειτα δοκιμάζουμε για να δούμε άμα η κρυσταλλική ζάχαρη διαλύθηκε. Άμα δεν διαλύθηκε το χτυπάμε λίγο ακόμα.

  5. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το χτυπάμε για 15 δευτερόλεπτα.

  6. Βάζουμε το μείγμα μέσα σε κορνέ. (το κορνέ με μύτη ή με μια άλλη μύτη αλλά να είναι με δόντια σαν και αυτήν στην εικόνα )

  7. Και σχηματίζουμε μπεζέδες σε ένα ταψί. (προσέχουμε να είναι όλοι ίδιοι)

  8. Για να είναι οι μπεζέδες τραγανοί τις ψήνουμε στους 100°C για 2 ώρες.

  9. Εάν τους θέλετε μαστιχωτούς τότε θα τους ψήσετε στους 160°C για λίγα λεπτά.

cookpad.com

 

 

Back to top button