Καστοριά

Μητροπολίτης Συμεών για κοροναϊό: «Αν φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις, δε θα αφήσω το ποίμνιο χωρίς Θεία Κοινωνία»

«Μην μπερδεύουμε το θέμα της συνάθροισης με το μυστήριο των μυστηρίων…»

Με αφορμή την περίοδο της Σαρακοστής και των τελετών και εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας ως το Άγιο Πάσχα, ο επικεφαλής της Φθιωτικής Εκκλησίας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Συμεών, παραχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου (7/3) συνέντευξη τύπου, όπου τοποθετήθηκε χωρίς φόβο και πάθος και για το θέμα των μαζικών συναθροίσεων στους ναούς και το μυστήριο της μετάληψης λόγω του νέου κοροναϊού.

Πολύ προσεκτικά και με την ευγλωττία που τον διακρίνει ο Ποιμενάρχης της Φθιώτιδας ξεκαθάρισε ότι πέρα από ό,τι ανθρώπινο και απαραίτητο που οφείλει να κάνει ο καθένας για να προστατεύσει τον πλησίον του (και όχι να προστατευθεί), δε θα πρέπει αυτό να το μπερδεύουμε με το μυστήριο της Θείας Μετάληψης και της Θείας Ευχαριστίας.

Διάβασε μάλιστα και ένα απόσπασμα από τον Απόστολο Παύλο που κατά την άποψή του ξεκαθαρίζει τα πράγματα από διπολισμούς, τόσο από αυτούς που βλασφημούν έναντι του μυστηρίου, αλλά και από όσους δίνουν μια μαγική χροιά σε αυτό. Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι αν φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις ο ίδιος δε θα αφήσει το ποίμνιό του χωρίς τη Θεία Κοινωνία, παίρνοντας ειδική άδεια και φορώντας ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσει τους πιστούς.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

Νωρίτερα προσέγγισε με προσοχή το θέμα που απασχολεί την επικαιρότητα δίνοντας τη συμβουλή να μην αφήσουμε την ταραχή και τον πανικό να κυριαρχήσει:

lamiareport.gr

 

 

Back to top button