Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κοροναϊό: Τι αποφασίστηκε για τα σχολεία

Σύσκεψη για τον κοροναϊό και τα επιπλέον μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία της δημόσιας υγείας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη Στη σύσκεψη μετείχαν η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, ο Υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Α. Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, ο Γ.Γ. του Πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτ. Τσιόδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να μην κλείσουν μαζικά όλα τα σχολεία, αλλά κατά περίπτωση και όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. Την ίδια τακτική άλλωστε ακολουθούν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλην της Ιταλίας που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Έτσι, η απόφαση για προσωρινό “λουκέτο” σε σχολεία και πανεπιστήμια θα λαμβάνεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας και τις συνθήκες σε κάθε περιοχή. Παρατείνεται, ωστόσο, το “λουκέτο” στους νομούς Ηλείας, Αχαϊας και Ζακύνθου.

Οι επίσημες ανακοινώσεις και τα γενικότερα μέτρα αναμένονται το απόγευμα.

Αύριο, Δευτέρα, στις 12:30 θα ανακοινωθεί από τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η πρώτη δέσμη οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορονοϊού. 

Η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο OPEN, ανέφερε ότι το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, μέσω διαδικτύου, καθώς και ότι έχουν ήδη δοθεί οδηγίες για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας, σημειώνοντας ότι τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν υπαγορεύουν την ανάγκη επέκτασης του διδακτικού έτους.

Η Σοφία Ζαχαράκη υπενθύμισε πως οι απουσίες θα υπολογίζονται αλλά δεν θα προσμετρώνται, ενώ όπως είπε οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου αναμένεται να διεξαχθούν κανονικά.

ant1news.gr