ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Ανακοίνωση των Red Yellow

Ξέρουμε ότι ο τωρινός πρόεδρος δεν έχει μία. Το παραδέχεται άλλωστε και ο ίδιος και δεν είναι ντροπή. Ίσα ίσα που τον τιμάει

Το κουτσομπολιό και η περιέργεια “σκοτώνουν”. Και μεις δεν τα γουστάρουμε και τα δύο καθόλου. Μέσα στα μηνύματα που δεχτήκαμε προχτές, ένας (ευτυχώς ένας) μας ρώτησε ποιοι είμαστε. Όλοι οι άλλοι ρώτησαν ποια η άποψη μας για την ομάδα, τι σκοπεύουμε να κάνουμε, τι γίνεται στην ομάδα κτλ.

Θα απαντήσουμε σε όλα και θα καταθέσουμε την ταπεινή και υποκειμενική άποψη μας.. Ούτε διεκδικούμε το αλάθητο της άποψης , ούτε θέλουμε να γίνουμε σταρς, ούτε να το παίξουμε ξερόλες, ούτε να μανουριασουμε με κανέναν ούτε ούτε ούτε. Το μόνο που θέλουμε είναι να βλέπουμε την ΚΑΣΤΟΡΙΑΡΑ μας να παίζει μπάλα έπειτα από τη ντροπή της μη συμμετοχής της ομάδας στο περσινό πρωτάθλημα.

Αδερφέ, είμαστε ο Μανώλης, ο Τιμολέων, η Σταυρούλα, και ο Παναγιώτης. Σε καλύψαμε; Χορτάσαμε την περιέργεια σου; Σημασία έχει, όχι πως μας λένε αλλά πόσοι είμαστε. Είμαστε λίγοι. Ναι λίγοι. Κάθε ανακοίνωση μας πριν βγει είναι διαβασμένη και σύμφωνη από όλους αυτούς τους λίγους, από όλη την μικρή ερυθροκίτρινη μας παρέα. Την οποία προς το παρόν δεν μας ενδιαφέρει να τη μεγαλώσουμε. Από επιλογή μας. Θα την διευρύνουμε όταν και αν διευρυνθεί η ομάδα. Σκοπός της παρέας είναι η διάδοση της ερυθροκίτρινης ΙΔΕΑΣ και η συσπείρωση των απανταχού Καστοριανών γύρω από την ιστορική μας ομάδα. Λεφτά να τρέξουμε την ομάδα δεν έχουμε. Αλλά ούτε και τον χρόνο. Και ούτε και θέλουμε. Για αυτό και δεν έχει νόημα να σου πούμε και τα επίθετα.μας. Κάποιοι και από εμάς δεν έχουν και το κουράγιο να βλέπουν την ομάδα έτσι και δεν έρχονται και γήπεδο. Το διαρκείας μας με το εικοσαρικακι το έχουμε πάρει όμως όλοι….. Μακάρι και εσύ αδερφέ μας. Αρκετά κιόλας με το ερώτημα σου καθώς δεν έχει καμία σημασία πραγματικά ποιοι είμαστε και ούτε ενδιαφέρει και κανέναν…Αυτό που ενδιαφέρει όλους (θέλουμε να πιστεύουμε) είναι το μέλλον της ομάδας.

Πριν πούμε την άποψη μας για το μέλλον της ομάδας, ας απαντήσουμε και στα αδέρφια μας που μας ρώτησαν τι σκοπεύουμε να κάνουμε. Εμείς? Τίποτα! Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πηγαίνουμε γήπεδο και να πείσουμε και τους άλλους που δεν έρχονται να μας ακολουθήσουν. Μακάρι να μας.ακολουθήσουν και άλλοι στο μέλλον. Υποχρέωση μας είναι θεωρούμε να πηγαίνουμε στο γήπεδο και να βοηθάμε όπως μπορούμε την ομάδα, (διαρκείας, ημερολόγιο κτλ). Αυτό είπαμε θα κάνουμε όταν πρωτοσυζητήσαμε με αφορμή την επαναλειτουργία της ομάδας και αυτό θα κάνουμε.

Επαναλειτουργία της ομάδας. Το καλοκαίρι ο Κος Ουσταμπασιδης, μαζί με κάποιους άλλους (που δεν τους ξέρουμε και όλους) αποφάσισαν την επαναλειτουργία της ομάδας μέσω της δημιουργίας νέου ΑΦΜ. Κάποια αδέρφια μας (τα αλανάκια του beavers Club g1) καθώς και κάποιοι μεμονωμένοι, κράξανε και μίλησαν για διάλυση της ιστορίας, ομάδα ιμιτασιόν κουλουπου κουλουπου.

Αγαπητοί μας συνοπαδοί ζούμε στο 2020 και ο κόσμος εξελίσσεται. Από τη στιγμή που το παλιό ΑΦΜ έχει χρέη κ δεν υπήρχε κανένας να το “τρέξει” από οικονομικής κυρίως και συνεπώς διοικητικής άποψης, αποφασίστηκε – ορθώς για εμάς, – σύσταση του νέου ΑΦΜ για τη συνέχιση της ομάδας. Εάν δεν γινόταν αυτό, η ομάδα πολύ απλά δεν θα υπήρχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά άρα μάλλον και για πάντα. Αυτό θέλατε? Δε νομίζουμε…

Εμείς λοιπόν σαν απλοί φίλαθλοι της ομάδας που το μόνο που μας καίει είναι να βλέπουμε την αρρώστια μας στο γήπεδο, λέμε καλά κάνανε ώστε η φανέλα να συνεχίσει να υπάρχει. Τα παραδείγματα των Άρη Ηρακλή Πανιωνίου, ΑΕΚ, Βολου κτλ κλπ κλπ κλπ κλπ^ δείχνουν πως σημασία έχει η ιδέα και όχι η εταιρεία….

Πρωτεργάτης της κίνησης αυτής ο Παναγιώτης ο Ουσταμπασιδης. Από όσο ξέρουμε ξεκίνησαν μια κίνηση δέκα ατόμων και στο τέλος κατέληξε να ασχολείτε μόνος του ο Ουσταμπασιδης με έναν δύο άλλους. Δεν τα βρήκαν? Δεν συμφώνησαν στο πλαίσιο λειτουργίας? Δεν τον πάνε τον Ουσταμπασίδη? Δεν τους πάει ο Ουσταμπασιδης? Λέει πολλά ο Ουσταμπασιδης?Λέει λίγα?Πραγματικά δεν μας απασχολεί. Πάνω από όλους πρεπει να είναι η ομάδα και τίποτα αλλο.

Ξέρουμε ότι ο τωρινός πρόεδρος δεν έχει μία. Το παραδέχεται άλλωστε και ο ίδιος και δεν είναι ντροπή. Ίσα ίσα που τον τιμάει. Χωρίς μία λοιπόν, οφείλουμε να τον παραδεχτούμε, να του το αναγνωρίσουμε όλοι, ότι σε μια κρίσιμη καμπή για την ομάδα, όπου το διακύβευμα ήταν ή εξαφανίζεται η φανέλα για πάντα ή την κρατάμε ζωντανή, αυτός με την τρελα του και το πείσμα του και μαζί με τους δυο τρεις άλλους διάλεξαν το δεύτερο. Να την κρατήσουν ζωντανή. Και σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για αυτό. Επίσης ο ιδιος ο Κος Ουσταμπασιδης από ότι ξερουμε έλεγε ότι αφού δεν υπάρχει άλλος πάμε να φτιάξουμε την Καστοριά ξανά. Και αυτή η παντελονάτη στάση και δήλωση για εμάς έχει ίσως την μεγαλύτερη σημασία. Για το αν βρεθεί ο “άλλος” (μακάρι λέμε εμείς) δηλαδή, Θα το αναλύσουμε παρακατω..

Κατάφερε λοιπόν στην ουσία μόνος του να δημιουργήσει μια ομάδα με παιδιά που παίζουν μόνο και μόνο για την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο και την ομάδα και με την οικονομική συνδρομή πολλών (αυτό μας χαροποιεί) “από εδώ κ από κει”. Τουλάχιστον αυτός τρέχει.

Τι μέλλει γενέσθαι μας ρώτησαν. Εδώ κολλάει το αν εμφανιστεί άλλος για την.ομαδα.Η άποψη μας είναι ότι το έργο του τωρινού προέδρου έχει ταβάνι και το ταβάνι το έφτασε. Μπορεί να βοηθήσει είτε από άλλο πόστο είτε απλά από την κερκίδα. Κάποιοι των γουστάρουν κάποιοι δεν τον γουστάρουν. Για μας και οι μεν και οι δε έχουν τα δίκια τους. Το θέμα όμως πιστέψτε μας δεν είναι ο Κος Ουσταμπασιδης αλλά η ομάδα ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Ο πρόεδρος έχει επιτελέσει ίσως το σημαντικότερο έργο το οποίο και θα γραφτεί στην ιστορία. Πήρε το τίποτα και το έφτιαξε ξανά ομάδα.

Όμως πιστεύουμε το κάρο δεν μπορεί να τσουλισει άλλο.έτσι. Από όσα ακούμε και έχουμε δει ο ίδιος έχει δηλώσει ότι αυτοσκοπός του δεν είναι να είναι Πρόεδρος. Και αυτό μας χαροποιεί πολύ γιατί σημαίνει ότι αν υπάρξει διαδοχη κατάσταση, θα βάλει το καλό της ομάδας πάνω από το προσωπικό συμφέρον. Ακούσαμε κάποιες φήμες ότι κάποιοι θέλουν να πάρουν το παλιό ΑΦΜ κάποιοι να αναλάβουν το υπάρχον είτε μόνο του είτε με συγχωνεύσεις σωματείων κτλ κτλ.

Εμείς έχουμε να πούμε ένα.. Είτε το παλιό είτε το νεο ΑΦΜ, για μας ως απλοί οπαδοί της ομάδας και από τη στιγμή που ο Κος Ουσταμπασιδης δεν πρόκειται.σταθεί εμπόδιο, είναι ευπρόσδεκτοι αυτοί που τυχόν θα ενδιαφερθούν να αναλάβουν την ομάδα. Και δε νομίζουμε να υπάρχει κανείς που θα τους βάλει εμπόδια……

Δεν ξέρουμε τι θα κάνετε όσοι ασχολείστε με την ομάδα ή προκειτε να ασχοληθειτε. Σταματήστε τα πολλά λόγια, σταματήστε τις εχθρες, σταματήστε να προσπαθείτε να βγάλετε ο ένας το μάτι του άλλου, σταματειστε να ειρωνεύεστε και να κοροϊδευόσαστε μεταξύ σας και καθίστε να συζητήσετε για την Ο Μ Α Δ Α….

Οργανώστε ακαδημίες, μιλήστε με ειλικρίνεια στον κόσμο. Αφηστε τις φανφάρες για Football league και άλλα τέτοια αστεία. Όσο η πόλη είναι σε παρακμή τόσο και το ποδόσφαιρο δεν θα μπορεί να φτάσει σε υψηλά.επιπεδα.Δώστε λόγο στον κόσμο. Πέρσι λέγατε μέσω της σελίδας της ομάδας ότι θα ενημερώνετε τον κόσμο για τα οικονομικα. Ακόμη δεν έχουμε ακούσει τίποτα.. Χρωστάει η ομάδα?. Είναι εντάξει? Τι γίνεται….

Η πόλη έχει μικρύνει. Και εδώ κολλάει η άποψη μας για το Καστοριανο ποδόσφαιρο. Αξιέπαινη η προσπάθεια όλων των ομάδων. Πάρτε το χαμπάρι όμως ότι καμία ομάδα πλην της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ δεν μπορεί να σταθεί σε εθνική κατηγορία. Ούτε η συμπαθής Καλλιθέα, ούτε η συμπαθής Αστραπή ούτε κανένας. Θα ανεβαίνουν και θα πέφτουν. Στη παρούσα φάση το ίδιο θα συνέβαινε και με την ΚΑΣΤΟΡΙΑ μας. Τι προτείνουμε? Φτιάξτε την ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Φτιάξτε Ακαδημία την οποία δεν θα τη βλέπετε σαν κονόμα, και κάντε τις ομάδες φυτώρια της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ . Όπως ήταν παλιά, γιατί κατά βάθος όλοι σας ειστε ΚΑΣΤΟΡΙΑ και όλοι μαζί κάναμε.εκδρομες.στο.παρελθον. Λάθη έγιναν διαχρονικά από όλους. Από εσάς τα κάποτε αδέρφια μας που βλέπατε την ΚΑΣΤΟΡΙΑ πεσμένη και θέλατε να την.σκισετε γιατί δεν γουστάρατε τον Ουσταμπασίδη, τον Αφεντουλη, τον Λιτσκα τον Αστραουσκας και δεν.ξερουμε και μεις ποιον αλλά.και από την οικογένεια μας που ξόδευε αλόγιστα χρήματα για το τοπικό ρε φίλε, σαν τον χωριάτη τον νεοπλουτο σε μιισθοφορους και δεν.εμπιστευοταν Καστοριανα δικά μας παιδιά όταν η παρακμή της πόλης χτύπησε και το ποδόσφαιρο.μας.

Συμπερασματικά, λέμε.ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Παναγιώτη Ουσταμπασίδη, που – με τα όποια λάθη του- κράτησε ζωντανή την ιδέα που λέγετε ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Κάθε άνθρωπος είναι ταγμένος για ένα συγκεκριμένο έργο. Και νομίζουμε ότι το έργο του το έχει επιτελέσει στο ακέραιο. Από εδώ και πέρα και με τη λήξη της χρονιάς καλούμε όλους σας που ενδιαφέρεστε για την ομάδα, να βάλετε το μυαλό σας να λειτουργήσει επιτέλους για το συμφέρον της ομάδας. Αφήστε τι είπε ο ένας και τι είπε ο άλλος Αυτά αρμόζουν στην Κυρά Κατίνα και την Κυρά Σοφουλα στο Αποζαρι. Φερθείτε αντρίκια απέναντι στην ομάδα.και παραμερίστε τους εγωισμούς σας….Και οι τωρινοί και οι μετέπειτα. Γιατί όποιος βάλει εμπόδια στην εξέλιξη της ομάδας θα του γαργαλίσουμε και χέρια και πόδια……

Σήμερα γυρίσαμε από το γήπεδο χαρούμενοι. Επιτέλους νίκη. Την αξίζανε τα παιδιά μετά από τόσες ατυχίες και τους ευχαριστούμε για το.παθος.τους.Ένα μεγαλω ευχαριστώ από εμάς στον προπονητή μας τον Κο Πελαγιδη. Γιάννη μαθαίνουμε.οτι είσαι ένας αδαμαντινος. χαρακτήρας, που έχεις δημιουργήσει μια οικογένεια με τους ποδοσφαιριστές μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια. Τέτοιους ανθρώπους γουστάρουμε στην ΚΑΣΤΟΡΙΑΡΑ ΜΑΣ… Συνέχισε σε πιστεύουμε. Τα αποτελέσματα δεν μας νοιαζουν όσο σας βλέπουμε.με.ορεξη να παίζεται για τη φανέλα.

Υ. Γ. Η σελίδα μας θα μετονομασθει συντομα και το ultras (το οποίο ήταν ιδέα-απαίτηση των πιτσιρικαδων μας) θα εξαλειφθεί γιατί θέλουμε να δώσουμε μια πιο παλιά παραδοσιακή αυρα στη κίνηση μας και μέσω του ονόματος μας αφού τα ηνία της διαχείρισης τα κρατούν παλιοί ΣΦΟΚΙΤΕΣ. Όχι ότι αυτό ενδιαφέρει και κανέναν απλά έτσι για να τα ξέρετε όλα….

Κυριακή βράδυ 8 Μαρτίου 2020, ένα λάπτοπ πάνω σε μια παλιά σταματούρα, σε ένα ανενεργό ισόγειο γουναράδικο, λίγοι και καλοί, παρέα με χιλιάδες νοσταλγικές ερυθροκίτρινες ιστορίες.

Keep going ρε για την ΚΑΣΤΟΡΙΑΡΑ ΜΑΣ.

RED YELLOWS

Kastoria fc Red Yellow Ultras

 

Back to top button