Λαχανόρυζο από την Ελεάννα Βλαχοπούλου
ΥΛΙΚΑ
1/2 λάχανο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λάχανο τουρσί)
1 ποτήρι ρύζι
2 1/2 με 3 ποτήρια νερό
1 κρεμμύδι
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
μαύρο πιπέρι, αλάτι, ελαιόλαδο
1 κύβο knorr λαχανικών(προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτσάνι απο το λάχανο και το πλένουμε πολύ καλά. Αφού στραγγίσει, το κόβουμε σε φέτες και κατόπιν σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και έπειτα ρίχνουμε και το λάχανο.Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να μελώσει σε μέτρια φωτιά.Ρίχνω τον πελτέ και τον κύβο και ανακατεύουμε να διαλυθούν.Ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.Τέλος ρίχνουμε και το ρύζι(αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ζεστό νερό) και περιμένουμε να βράσει ελέγχοντας τακτικά. Το αποσύρουμε απο την φωτιά, το αφήνουμε να τραβήξει και σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι..ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ…