Ρωσία: Πέντε χρόνια φυλάκισης για όσους δεν τίθενται σε κατ’ οίκον περιορισμό

Ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια θα αντιμετωπίζουν όσοι δεν τίθενται εκούσια σε κατ΄οίκον περιορισμό για δύο εβδομάδες έπειτα από επίσκεψή τους στις χώρες εκείνες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσαν σήμερα οι δημοτικές Αρχές της Μόσχας. 

Οι ίδιες κήρυξαν «κατάσταση ύψιστου συναγερμού» την Πέμπτη, επιβάλλοντας επιπλέον μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού στη ρωσική πρωτεύουσα.

“Λουκέτο” στους ιταλικούς κινηματογράφους, θέατρα και μουσεία βάζει ο κορωνοϊός
Όσοι επιστρέφουν από την Κίνα, την Νότια Κορέα, το Ιράν, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία καθώς και από άλλες χώρες που εμφανίζουν πιθανόν “ανησυχητικές” ενδείξεις σε σχέση με τον κοροναϊό θα πρέπει να τίθενται σε κατ΄οίκον περιορισμό για δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε το δημαρχείο της Μόσχας.

Οι υγειονομικές αρχές της Μόσχας ανακοίνωσαν σήμερα ότι όσοι παραβιάζουν τους κανονισμούς θα αντιμετωπίζουν αυστηρή τιμωρία περιλαμβανομένης της φυλάκισης έως και πέντε χρόνια. Διευκρίνισε ότι οι αρχές θα διαπιστώνουν αν τηρείται ο κατ΄οίκον περιορισμός μέσω των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης.

Μέχρι στιγμής στη Ρωσία έχουν καταγραφεί 15 κρούσματα του ιού.

ΑΠΕ

 

κοινοποίηση

shares