Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Συμφωνεί ο κ. Μητσοτάκης ότι ο κοροναϊός δεν μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία;

Να πάρει “ξεκάθαρη” θέση σε σχέση με τον κίνδυνο μετάδοσης του κοροναϊού από τη Θεία Κοινωνία καλεί την κυβέρνηση με σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Την ώρα που κλείνουν προληπτικά και ορθώς σχολεία, πανεπιστήμια, γήπεδα και λαμβάνονται ειδικά μέτρα ακόμη και για την ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος επιμένει ότι το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας δεν εγκυμονεί κινδύνους μετάδοσης του κορονοϊού, καλώντας όμως τις ευπαθείς ομάδες να μείνουν σπίτι τους”, αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση και συνεχίζει: “Ωστόσο το πρόβλημα δεν είναι τι λέει η Ιερά Σύνοδος, αλλά τι λέει η Πολιτεία και συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας, που έχουν και την αποκλειστική κοινωνική ευθύνη για τη μη εξάπλωση του ιού και την προστασία των πολιτών”.

“Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με εξίσου μεγάλο σεβασμό στη Χριστιανική πίστη και στο θρησκευτικό συναίσθημα, τα μυστήρια της Εκκλησίας είτε αναστέλλονται είτε τροποποιούν το τελετουργικό τους. Μόνο στη χώρα μας έχουμε το θλιβερό προνόμιο μιας πολιτείας που δεν τολμά να πει το αυτονόητο”, προσθέτει, τονίζοντας ότι “η κυβέρνηση λοιπόν και το Υπουργείο Υγείας οφείλουν να πάρουν δημόσια μια ξεκάθαρη θέση και να μην θυσιάζουν τη δημόσια Υγεία στο βωμό του πολιτικού κόστους”.

“Συμφωνούν ότι η Θεία Κοινωνία δεν εγκυμονεί κινδύνους μετάδοσης του κοροναϊού; Δεν είναι θέμα ευσέβειας αλλά κοινωνικής ευθύνης. Και με τη Δημόσια υγεία δεν μπορούμε να παίζουμε”, καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΕ

13 Comments

    1. Παιδιά εγώ που είχα σοβαρή μεταδοτική ασθένεια και ενώ όλοι με είχαν ξεγραμμένο, μετά από Θεία Κοινωνία και έγινα καλά και ήμουν υγιέστατος όταν πήγα στην κηδεία του από πίσω μου στην ουρά για τη λειτουργία. Μην εκπλήσσεστε! Άλλωστε και οι γραφές τα λένε ακριβώς όπως τα μεταφράζουμε εμείς!!!

  1. Δέχομαι πως η συνάθροιση μπορεί να πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες υπέρ της εξάπλωσης του ιού. Ακόμα και η ίδια η ηγεσία της Εκκλησίας θα δεχόταν (πιστεύω) να σταματήσουν προσωρινώς οι θρησκευτικές διεργασίες και οι συναθροίσεις εντός των ναών διότι τόσοι άνθρωποι δίπλα – δίπλα σε στενό χώρο, ενδέχεται να κολλήσουν αν υπάρχει ένας φορέας ιού ανάμεσά τους.

    Προσέξτε, αυτό που λέω είναι πως η συνάθροιση αυξάνει τον κίνδυνο, όχι η Θεία Μετάληψη. Άλλωστε το να πας στην Εκκλησιά ή το να παραμείνεις εκεί δεν σου παρέχει κάποια “ασυλία” από τον οποιονδήποτε τυχαίο κίνδυνο. Το μόνο που λέμε εμείς οι Χριστιανοί (και είναι αποδεδειγμένο διαχρονικώς), είναι πως το Σώμα και Αίμα Του, δεν μιάζεται από ιούς.

    Συνεπώς καταλήγω, αν η κυβέρνηση ή η αντιπολίτευση επιχειρηματολογούσε κατά των συναθροίσεων και όχι κατά της Θείας Κοινωνίας, είμαι σίγουρος πως η Εκκλησία, (καλή τη πίστη), θα δεχόταν την προσωρινή προληπτική παύση των Θείων Λειτουργιών.

    Φυσικά αυτό θα προϋπέθετε το κλείσιμο των καφέ, των λεσχών, των οίκων ανοχής, της Βουλής, των εργασιακών χώρων, των διαφόρων υπηρεσιών και εν γένει ο,τιδήποτε αφορά σε συνάθροιση ανθρώπων.

    1. Λέτε ότι “είναι αποδεδειγμένο διαχρονικώς”.
      Μία απόδειξη μπορείτε να παραθέσετε; Με επιστημονικές αναφορές φυσικά.

  2. Όταν ένα πολιτικό κόμμα συσχετίζει τη δημόσια υγεία με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των πολιτών για κομματική εκμετάλλευση, γίνεται αντιληπτός ο κατήφορος που έχει πάρει. Ο λαιϊκισμός πλέον έχει φτάσει τα όρια της καφρίλας.

  3. Το Υπουργείο Υγείας στο e-mail που έστειλε σε όλους μας μέσω της πλατφόρμας Taxis αναφέρει ρητά ότι ο συγκεκριμένο ιός μεταδίδεται μέσω των σταγονιδίων των πνευμόνων και συγκεκριμένα από την αναπνοή, τον βήχα, το φτάρνισμα κοκ.

    Αφού λοιπόν είστε όλοι πεπεισμένοι ότι η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να μεταφέρει τον ιό και είστε διαθέσιμοι να οπισθοδρομήσετε την ανθρώπινη γνώση πίσω στο Μεσαίωνα, που για να θεραπεύσουν την Βουβωνική Πανώλη που αποδεκάτισε το 1/3 του πληθυσμού της Ευρώπης χρησιμοποιούσαν το αυτο-μαστίγωμα γιατί πίστευαν ότι η ασθένεια ήταν σταλμένη από τον Θεό για τις αμαρτίες τους, τότε υπάρχει ένας καλός τρόπος να το αποδείξετε μια και καλή σε εμάς τους άπιστους και να μας απαλλάξετε γενικά και από τον ιό και από την ανοησία που επικρατεί. Στηθείτε σε ουρά να κοινωνήσετε αφού πρώτα κοινωνήσει ένας επιβεβαιωμένος φορέας του ιού… Άντε και άμα κολλήσετε τίποτα, θεός φυλάξει, θα σας βάλουμε καραντίνα σε κάποιο μοναστήρι χωρίς ιατρική περίθαλψη γιατί τα νοσοκομεία και η επιστήμη της Ιατρικής είναι κατασκευάσματα του διαβόλου…

    Ειλικρινά, τα κινητά που κρατάτε στα χέρια σας θα έπρεπε να έχουν περισσότερα διακαιώματα από ότι οι χρήστες τους. Σίγουρα ψήφου, οπωσδήποτε δημόσιου λόγου.

    1. Άρες μάρες κουκουνάρες. Έχεις μπερδέψει τις βούρτσες με τις γκλίτσες. Δε χρειάζεται κανείς να αποδείξει τίποτα. Ο κόσμος θα πράξει κατά συνείδηση όσο κι αν δεν σας αρέσει εσάς τους άθεους κι αντίχριστους. Όσο για την Ευρώπη πάλι μπερδεύεις τα …. παραπάνω. Όσο για τις υπόλοιπες ασυναρτησίες σου …ασχολίαστο.. καλές υπομονές

      1. Νιώθεις ακόμα ότι η πράξη κατά συνείδηση είναι επαρκές μέτρο; Περαστικά στην νοημοσύνη.

  4. Αφού απαύδησε ο ΣΥΡΙΖΑ (και ο κάθε ΣΥΡΙΖΑ) με το κρυφτούλι της κυβέρνησης πίσω από τα άμφια της εκκλησίας και εξέδωσε την αυτονόητη κατ’ εμέ ανακοίνωση περί ξεκαθαρίσματος της θέσης της (για να μάθουμε κι εμείς βρε παιδάκι μου, σε πιο έτος τοποθετούμαστε ως Χώρα), διαβάζω σχόλια ενηλίκων συμπολιτών μου:
    α) “Γνωστά τα αντιχριστιανικά πιστεύω των μπολσεβίκων. Δεν εκπλήσσουν κάποιον.”
    β) ” Το μόνο που λέμε εμείς οι Χριστιανοί (και είναι αποδεδειγμένο διαχρονικώς), είναι πως το Σώμα και Αίμα Του, δεν μιάζεται από ιούς.”
    γ) “Όταν ένα πολιτικό κόμμα συσχετίζει τη δημόσια υγεία με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των πολιτών για κομματική εκμετάλλευση, γίνεται αντιληπτός ο κατήφορος που έχει πάρει. Ο λαιϊκισμός πλέον έχει φτάσει τα όρια της καφρίλας.”

    Και διερωτώμαι.. μα είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσοι συμπολίτες μας που προς χάριν των ιδεοληψιών τους διακυβεύουν σε εγκληματικό βαθμό τη δημόσια υγεία;;; Ή επειδή το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουμε το αντίθετο εμείς σαν άλλα αντιδραστικά παιδάκια;;
    Και ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι η γη μπορεί να είναι και επίπεδη… επειδή το λέει κάποιο ιερό βιβλίο.
    Το καλύτερο όμως είναι η υποκρισία του ανωτέρω σχολιαστή με το όνομα “πολίτης” που μιλάει περί κατηφόρου, λαϊκισμού και καφρίλας..

    Ειλικρινά με κάνετε να πιστεύω ότι ενημερώνεστε από Το Μακελειό, το πενταπόσταγμα και συναφή … έχετε και άποψη μετά…
    Το “κυκλοφορούν ανάμεσά μας” είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

  5. Παιδιά, έτσι είναι όπως τα λέτε! Ένας άνθρωπος που πιστεύει δεν κολλάει με τίποτα! Το ίδιο πιστεύουν και σ΄ εμάς. Και αν απορείτε γιατί πέθαναν τόσα άτομα στο Ιράν, η εξήγηση είναι απλή. Αυτοί που κόλλησαν τον ιό και πέθαναν ήταν άπιστοι!

    Σ΄εμάς αρκεί μια ανακοίνωση των μουλάδων για να τους γιατρέψει όλους! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ακόμα δεν την έκαναν! Εδώ θαυμάζω τους δικούς σας που είχαν το θάρρος να υποστηρίξουν την Θεία Κοινωνία απέναντι σε όλους αυτούς που το παίζουν έξυπνοι επειδή σπούδασαν.

    Άκου εκεί, που η γνώμη των λοιμωξιολόγων είναι πιο σημαντική από την γνώμη του Κλήρου! Τι θα δουν ακόμα τα μάτια μας και τι θα ακούσουν τα αυτιά μας! Εδώ βέβαια εξαιρώ την εξαίρετη καθηγήτρια λοιμωξιολογίας που υποστήριξε, ότι με την Θεία Κοινωνία δεν κολλάς. Αυτή πρέπει να γίνει Επίτροπος Υγείας της ΕΕ.

    Να σας έχει καλά ο Θεός και να έχετε την ευλογία μου! Και αν πεθάνετε από τον ιό δεν χάθηκε ο κόσμος. Αν έχετε πιο πριν κοινωνήσει θα πάτε στον Παράδεισο!

    1. Δεν ξέρω Χάρη… από την παραπάνω ανακοίνωση εσύ τί συμπεραίνεις; Πού ακριβώς μπερδεύτεσαι;

Back to top button